| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Obieg wody w głowicy M20
MAJSU - 2010-05-20, 18:20 Temat postu: Obieg wody w głowicy M20 Mam taki problem że wpadła mi do kanału wodnego w głowicy jedna nakrętka z kolektorów na klucz 13
Wleciała tędy gdzie przykręca się obudowę termostatu i utkwiła tam gdzie jest czerwona kropka:
I teraz moje pytanie czy woda podczas obiegu tamtędy wypływa czy wpływa ? Bo jeżeli wylatuje do obudowy termostatu z głowicy to lipa i muszę ją jakoś wydłubać żeby mi przypadkiem nie wpadła do pompy wody
Artur C. - 2010-05-20, 21:44
Wypływa z głowicy.
MARAS - 2010-05-21, 20:57
Przykre ale po to się właśnie zakrywa otwory podczas montażu żeby do nich nic nie wpadło.
Magnes na elastycznym przewodzie cię ratuje. A jak nie demontaż czapki.
Pociesze cię mnie kiedyś wpadła podkładka i leżała na denku tłoka... można powiedziec złośliwość rzeczy martwych lub prawo Murphyego. Musiałem ściągać głowice od tamtej pory zatykam wszelkie otwory podczas napraw by uniknąć takich niespodzianek.
MAJSU - 2010-05-21, 21:02
| MARAS napisa³/a: | Przykre ale po to siÄ™ wÅ‚aÅ›nie zakrywa otwory podczas montażu żeby do nich nic nie wpadÅ‚o.
Magnes na elastycznym przewodzie cię ratuje. A jak nie demontaż czapki.
Pociesze cię mnie kiedyś wpadła podkładka i leżała na denku tłoka... można powiedziec złośliwość rzeczy martwych lub prawo Murphyego. Musiałem ściągać głowice od tamtej pory zatykam wszelkie otwory podczas napraw by uniknąć takich niespodzianek. |
Minutę wcześniej wyciągnąłem folię ze wszystkich wlotów bo składałem silnik Liczę na to że wyciągnę ją jutro magnesem na elastycznym chwytaku a jak nie to trudno niech tam sobie zostaje Nie będę zdejmował czapki.
kamil.k - 2010-05-22, 15:07
jak nie sięgniesz to bedzie ci dzwoniło w silniku
|
|