BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Problem z E30

Gixer - 2005-02-15, 20:40
Temat postu: Problem z E30
Mam taki o to problem w swojej E30 324D z 1987r.
Jak skrece maksymalnie w lewo to cos mi z przodu stuknie i wtedy jak jade na wprost mam krzywa kierownice i sciaga mnie na lewo.A gdy sie zatrzymie i skrece do oporu w prawo to znow stuknie i wtedy znow jest OK.Moge jechac normalnie,nic nie sciaga i kierownica prosta.

Cos sie przestawia gdy skrecam maksymalnie w lewo :roll:
Tylko co?Przekladnia do wymiany czy co?
Czekam na rady!

drencrom - 2005-02-15, 21:09

przekladnia do wymiany. rob to jak najszybciej jezeli ci zycie mile...
Gixer - 2005-02-15, 21:15

Tez tak podejrzewalem.Ale na 100% to przekladnia?Bo wszystko bylo OK i tak nagle to zaczelo sie dziac a luzow na kierownicy nie ma.
Po ile chodza uzywane takie przekladnie?Oczywiscie w dobrym stanie.
A jest mozliwosc regeneracji starej i ile to kosztuje?

sarna1 - 2005-02-16, 01:33

no maglownica trup :( poszukaj na allegro - mozna wyrawac tanio (ale nie wiadoma jaki stan) za wersje bez wspomy trzeba liczyc 200-300 pln (zaleznie od zestawu - drazki itp) a ze wspoma kolo 500 pln.

Pozdro

Anonymous - 2005-02-16, 12:00

sprawdz jeszcze 2 sroby mocujace maglownice w bmce zawsze lepiej zaczac sprawdzanie od glupot a potem brac sie za powazne naprawy ;]
Gixer - 2005-02-16, 12:31

No i panowie diagnoza bledna.Maglownica sprawna w 100% :D
Poprostu pekla sprezyna zawieszenia z lewej strony i przy skrecie w lewo zachodzil zwoj na zwoj i bylo to stukniecie a przy skrecie w prawo zeskakiwal ten zwoj i znow bylo takie stukniecie.
Jade na szroty szukac sprezyn choc czarno to widze bo do diesela sa chyba grubsze wiec ciezko bedzie znalezc.No ale zobacze.