BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Mocne stukanie m20b20

Majster - 2010-06-08, 11:59
Temat postu: Mocne stukanie m20b20
witam.mam pytanko kupilem beemke która dlugo stala i po zrobieniu nia 30 km,jest straszny stukot podajrze na 6 cylindrze,przenosi sie na caly silnik i skrzynie.co to moze byc?? obrócila sie panewka?? tlok?? najpierw myslalem ze to zawory.prosze o pomoc.
ogolny - 2010-06-08, 12:06

Najprawdopodobniej panewki , ale na odległość ciężko diagnozować.
doden - 2010-06-08, 15:28

bardzo mozliwe ze panewka z doswiadczenia wiem ze najczesciej pada na 5 cylindrze,tak wiec popusc lekko wysun kabelek z swiecy potem odpal i niech chodzi na wolnych a w tym czasie delikatnie zsuń przewod swiecy jesli stukanie ustanie to przynajmniej bedziesz wiedzial na ktorym garze jest cos nie tak.
Pozdro

Majster - 2010-06-08, 18:20

juz niestety wiem co to jest.tak jak mówicie obrucila sie panewka na 5 cylindrze ;/ To teraz jaka rada robic?? czy szukac drugiego silnikia?? dodam jeszcze ze w tamtym mialem pierscienie do zrobienia
doden - 2010-06-08, 18:27

to zalerzy w jakim masz stanie wał teraz jesli to sie stalo nagle to nie powienien dostac od tej panewki gladz walu,w sumie opcje masz 2 albo 2 silnik i tez nie wiadomo ile wytrzymia panewki alebo remoncik tego z tym ze mowie sprawdz w jakim stanie jest wal moze wstaw foto jak da rade :)
komplet panewek do tego autka a dokladnie korbowych to koszt 120zl ja juz wymienialem takie cos a koles tak ejzdzil z 2 lata na pukajacej i wal nie ucierpial wiec nowe kupilem i autko smiga do dzis a to bedzie juz jakies 3,5 roku.:)

Majster - 2010-06-09, 16:53

dzieki dzieki.ale juz dzis kupilem silnik bez glowicy za 4stowki :) a fotki z prac chetnie zrobie i wrzuce:)