|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - wymiana skrzyni automat na manual problem ;/
ciosek87 - 2010-07-03, 02:03 Temat postu: wymiana skrzyni automat na manual problem ;/ witam mam takie pytanie do was koledzy. mam kompletną e30 325 a automacie i chce to wszystko przelozyc do mojej budy. tylko teraz mam problem a chodzi mi o to czy jak przeloze silnik i instalacje z komputerem i zaloze do tego silnika skrzynie MANUALNA czy to bedzie chodzilo na tym kompie i na tej instalaacji?? czy nie bedzie jakis problemow?? czy trzeba moze coss przeprogramowac zeby na manualu chodzilo normalnie. chodzi mi tylko o instalacje i kompa bo sprzeglo wal itd to wiem ale mam problem czy ta instalacja bedzie dobra do manuala i czy silnik normalnie bedzie chodzil. prosze o szybko pomoc pozdrawiam
ninja-5 - 2010-07-05, 17:01
o ile mnie pamięć nie myli to skrzynia nie ma żadnego komputera, wiec wszystko powinno śmigać. wybierak był na cięgno a kick down na linkę.
Ps. sprawdź w instalacji, jest coś takiego jak "czujnik położenia automatycznej skrzyni biegów", jak tego nie obejdziesz to nie odpalisz silnika. zwykła zworka powinna załatwić sprawę.
Stammek86 - 2010-07-05, 17:07
ninja-5 napisał/a: | o ile mnie pamięć nie myli to skrzynia nie ma żadnego komputera, wiec wszystko powinno śmigać. wybierak był na cięgno a kick down na linkę. |
w e30 były też skrzynie z elektroniką i elektrycznym kickdownem...ja taka wlasnie mam.
Instalacja od skrzyni idzie z calą wiazką auta na podlodze ale z tego co kojarze to nie jest w zaden sposob polonczona z kompem od silnika.
ninja-5 - 2010-07-05, 17:15
czy skrzynia jest z trybami pracy czy nie to zworka i tak jest do zrobienia. inaczej rozrusznik się nie odezwie.
ciosek87 - 2010-07-06, 01:41
dzieki chlopaki. to zrobie tak jak mowicie z ta zworą i mam nadzieje ze odpali bo tak poza tematem to robie ja od podstaw cala zawiecha nowa wnetrze no i teraz silnik dzieki i pozdrawiam
ninja-5 - 2010-07-06, 11:29
czujnik od wstecznego tez musisz podłączyć do tego gniazda gdzie był czujnik położenia asb. wieź miernik i zrób zworę w pozycji N. i wszystko powinno chodzić.
ciosek87 - 2010-07-06, 13:40
dzieki ninja za pomoc jak bedziesz mial jeszcze jakies info na ten temat to bede wdzieczyny pozdro
ninja-5 - 2010-07-06, 14:18
może inaczej jak będziesz miał pytania to zapraszam na pw bądź gg, będzie wygodniej
|
|