|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - E30 Ręczny - jak ustawic ? Wsteczny - swiatlo nie dziala..
7ka - 2010-07-31, 17:04 Temat postu: E30 Ręczny - jak ustawic ? Wsteczny - swiatlo nie dziala.. Pacjent - 316i 89r ( bez ABSu )
Objaw - lewe kolo nie hamuje
bebny i szczeki sa nowe z tego co mowil poprzednik
problem w tym ze lewa str nie hamuje tak jak powinna czyli prawa..
jak ustawic ´lewe kolo?
Druga sprawa to wsteczny
swiatlo nie swieci.. wymienilem ten automat i dalej lipa.. czasami zaswieci jesli przytrzymam mocno galke w lewo.. puszcze i przestaje swiecic..
pomozecie ?
Cypisek - 2010-07-31, 17:08
Najłatwiej to chyba podciągnąć linkę zaraz przy samej dźwigni ręcznego, wystarczy zdjąć mieszek i trochę kluczem 10 podkręcić lewą linkę do góry.
7ka - 2010-07-31, 18:42
Dzieki
probowalem ,sa tam dwie jakby prawa i lewa.. probowalem lewa ale za cholery nie idzie jej przekrecic bo idzie razem z gwintem
Cypisek - 2010-07-31, 18:48
Tam ten gwint jakoś się blokuje, albo płaskim wkrętakiem albo szczypcami. Lewa linka odpowiada za lewą stronę prawa za prawą. Tylko nie kręć tą nakrętką przy zaciągniętym ręcznym bo niczym tego nie utrzymasz ; ]
7ka - 2010-07-31, 19:43
no wlasnie..
w takim razie "bez recznego" jest to chyba nie do zrobienia..
ale probowalem.. i tylko troszke dalo rade pokrecic.. niestety gwint dalej sie kreci
szczypcami trzymalem gwint..lecz nadal nic..
a co myslisz o moim 2 pytaniu odnosnie swiatla wstecznego..
nOKo007 - 2010-07-31, 20:02
w miejscu mocowania linki do wahacza powinna być możliwość regulacji nakrętkami - regulacja oddalenia pancerza linki
paluh - 2010-07-31, 20:07
a jesli nie to musisz rozebrac beben i tam jest zebatka ktora podkreca reczny o ile dobrze pamietam;)
[ Dodano: 2010-07-31, 21:11 ]
z tym swiatlem tez wydaje mi sie pierdola zobacz pod mieszkiem tam jest wtyczka moze wystarczy ja tylko przeczyscic lub ewentualnie kabel ci sie przytarł
7ka - 2010-07-31, 21:02
no wlasnie ...
to sa pierdoly..
dzieki chlopaki,jutro zobacze co da sie zrobic
[ Dodano: 2010-08-01, 20:29 ]
OK sytuacja opanowana
Wsteczne swiatlo
po zdjeciu mieszka.. poruszalem kable i dziala,byc moze kostka nie trzymala (ja takze wyjalem i wlozylem) i dziala .. pojezdzilem itp.. dalej dziala..
Reczny
niestety ale na wahaczu nie znalazlem zadnej srubki do naciagniecia,zdjalem beben i srubokretem przestawilem trybiki.. teraz lewa str troche jakby za mocna ale wazne ze juz dwa kola mocno trzymaja
Tutaj podziekowania
takie pierdoly utrudniaja zycie
kolejna pierdola.. chce wymienic olej w moscie i skrzyni
jeki tam imbus wchodzi bo te co ja mam niestety sa do regalu chyba ;D
|
|