BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [e36] coupe problem z szyba

Adamus - 2010-08-04, 15:28
Temat postu: [e36] coupe problem z szyba
Witam mam 2 problemy z szybka :
Przy zamykaniu szyba idzie 4-5cm i potem drugie tyle sie cofa.... czasem jak jest goraco - smiech na sali potrafi calutka zamknac sie do konca - taki zbieg okolicznosci :rotfl:

Druga sprawa to taka ze szyba lata na boki nie ( jest stabilna) i od strony slupka jest lekko nizej niż wyżej i zachacza o slupek(delikatne slady na nim sa.(przy domknieciu czasem jakos zle wskoczy w uszczelke i podczas jazdy jak sie czasem szyba ulozy jest lekkie jebniecie jak przeskakuje na swoje miejsce.
Z drugiej strony też nie jest stabilna ale z nia niema wiekszych problemów.

Z czym ewentualnie jechac do elektryka prowadnice i ? Wydaje mi sie ze niema juz sensu poprawiać czegoś co jest stare i wyrobione.

MrKrYH_e34 - 2010-08-04, 21:39

Witam .. Tak więc przy coupe masz taki mechanizm ktory przy otwieraniu drzwi delikatnie opuszcza szybkę by wyszła z ramki ktora masz w dachu .. by szyba sie opusciła podczas otwierania odpowiedzialny za nią jest min włączniczek który jest wbudowany w słupek ... po otwarciu drzwi takie czarne przykręcone na 2 torxy, myslę ze sie po prostu wytrał i nie spełnia swojej funkcji, jesli szyba sie sama opuszcza wydaje mi sie ze tam tkwi problem .. postaraj sie mocniej trzaskac furtką jesli nie da rady to mozesz ten zamek z słupka troszke wysunąc by ten włączniczek zaczoł poprawnie pracować, jesli nie da rady to nie wiem .. pewnie wymiana na novy. .. co do 2 giego problemu to ... nikt ci pewnie nie napisze co moze być ( oderwane nity ktore mocują mechanizm ) wytarte plastikowe lub aluminiowe elementy od mechanizmu szyby, zle osadzona szyba itd!! .. prędzej bedzie jak zdejmiesz tapicerke i sam zobaczysz :) Pozdrawiam Przemo