BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Naprawa maglownicy ???

Ralf - 2005-02-21, 19:22
Temat postu: Naprawa maglownicy ???
Mam chorą maglownice(bez wpomagania, E30), czy można ją uleczyć :?:
Są podobno komplety naprawcze do maglownic, czy sa do E30 :?: Czy ktoś coś takiego robił :?: Gdzie tego szukać i ile to kosztuje :?:

Anonymous - 2005-02-21, 21:10

to zalezy jakie masz luzy w niej,ewentualnie regeneracja moze.niewiem czy to sie opłaca,bo ja tez mam padniętą maglownice i przez allegro dogadałęm sie z typem i 2 wachacze przednie i magiel sprzedał mi za 130zł komplet i to razem z przesyłką tyle chciał,wiec sie opłacało bo za magiel krzyczą po 150-250zł a wachacze chca po 100zł za sztuke wiec 130zł za komplet to zajebiście mało,i dodam ze te części są w zajebistym stanie.wiec moze lepiej poszukaj nowej maglownicy.
duchPW - 2005-02-22, 07:53

nie sądzisz ICEMAN99, że te części kupiłeś podejrzanie tanio :?: :lol:
Ralf - 2005-02-22, 12:50

Rzeczywiście tanio, ale może sie tak trafić. Jak masz namiary do tego faceta to podeslij, może mi też sie uda. Ja jednak przed kupnem używki chciałbym się dowiedzieć czy mozna naprawić stary magiel. Jak naprawie to bede wiedział ze troche pochodzi a z używką to nigdy nie wiadomo.
LUKAS - 2005-02-23, 22:04

Słyszałem że regeneracja maglakosztuje około 500-600złw zależnościu o dwersji itp itd. Uważam że lepiej poszukać drugiego używanego magla nawet ze swpomaganiem, tylko tutaj też istneje ryzyko że drugi magiel teżbędzie wadliwy...

A kompletny ukł kier ze wspokmaganiem to koszt ookoło500-600złdo E30 pod motor M20...

007 - 2005-02-25, 14:45

Po za ta cena regeneracji maglownicy z doswiadczenia wiem ze nie zdaje to egzaminu na dluzsza mete. W 5 na 7 regenerowanych po 12-18 miesiacach ciaglej eksploatacji pojawiaja sie wycieki i inne problemy. Fakt ze 2 dzialaja juz ponad 2 lata ale to chyba byl wyjatek od reguly...
Co do czesci z allegro czasem trafiaja sie okazje ale ceny ktore ostatnio kilka osob usilnie proboje tam narzucic calej reszcie sa makabryczne. Wyjatkami sa osoby ktore np kupily czesci na wlasny uzytek a nastepnie po rozstaniu z samochodem sprzedaja je po zaskakujaco niskich cenahc

sarna1 - 2005-02-25, 18:47

Cytat:
Co do czesci z allegro czasem trafiaja sie okazje ale ceny ktore ostatnio kilka osob usilnie proboje tam narzucic calej reszcie sa makabryczne.

Zeby nie powiedziec ze ktos tam ma ostro nie teges pod kopulka :D