|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Odbija centalny zamek po zamknieciu auta..
HAMANN E30 - 2010-08-06, 16:58 Temat postu: Odbija centalny zamek po zamknieciu auta.. Witam
Mam nastepujacy problem w BMW E34 i w BMW E32.Po zamknieciu kluczykiem zamka wywala mi centralny do góry wszystkie drzwi.Nie wiem w czym szukac przyczyny.Zainteresowanych tematem prosze o wskazówki.
Pozdrawiam.
raven - 2010-08-07, 07:09
było trochę o tym pisane. Ja w takich sytuacjach polecam sprawdzić zamek w klapie bagażnika, jeśli jest zasyfiony to nie będzie do końca odbijał i będzie cofało centralny. Rozebrać, wyczyścić, nasmarować, złożyć i zapewne pomoże, powodzenia
jackx - 2010-08-07, 10:19
na 90% wymień bezpiecznik przy samym sterowniku z tyłu pod kanapą
rom86 - 2010-08-07, 12:27
A ja mam inną teorie. Były sciągane może boczki drzwi? Jak tak to sprawdź jak chodzi bolec od zamka. Ja miałem tak, że pręcik od tego bolca był pogięty w drzwiach kierowcy i ciężko chodził przez to nie zamykało. Wymieniłem pręcik i wszystko zaczęło działać.
HAMANN E30 - 2010-08-07, 21:55
A możliwe,zeby przez wkładkę zamka odbijał? bo jakos nie chce mi sie w to wierzyc,ze wkladka moze byc przyczyną.Kolego który to bezpiecznik dokladnie?
jackx - 2010-08-08, 08:09
miałem własnie w e32 taka przypadłość ze centralny niby działał bo sie zamykał i natychmiast spowrotem otwierał , dopiero drugie czy trzecie wcisniecie "cycyka" zamykał dziwi ale nie mozna ich było otowrzyc z kluczyka , prze prawie dwa miechy jezdziłem z i parkowałem z otwartym samochodem , bo nikt nie wiedział o co chodzi , podmieniałem sterwoniki centralnego ( bo wyło takie podejrzenie o usterke elektroniki) i nic to nie dawało.
zupełnie przez przypadek, podczas szperania przy sterownikach od centralnego ( w e32 znajduja sie pod kanapą po stronie kierowcy ,nie wiem jak jest w e34) jest taki jak by "blok" chyba z trzema bezpiecznikami i okazało sie ze jeden z nich jest zwalony, po wymianie jak reka odjął .
dziwiłem sie jak to mozliwe ze zwalony bezpiecznik a centralny noo prawie działa, i dla tego nie było wiadomo o co chodzi , gdyby przestał działać to by było wiadomo , alboo prąd albo jeden z dwóch sterwoników , a tak to szukaj wiatru w polu
sprawdz moze to to jest przyczyna takiego zachowania , aby sie okazało to
Yabi - 2010-08-08, 09:52
U mnie było to samo miałem takie same objawy i winny był bezpiecznik pod kanapą przy sterownikach.
Zawsze jak zdejmowałem kanapę by wyjąć aku to ją trąciłem o bezpieczniki i działo się tak jak opisujecie.
szczaw89 - 2010-08-15, 19:35 Temat postu: odbijanie rygla ja miałem tak samo w e36 i w moim przypadku jak i u jeszcze jednej osoby w e36 była to krańcówka ktora po zamknieciu drzwi na poczatku nie zapalala swiatla w srodku ale robila na tyle delikatne przejscie ze odbijalo rygie tez paro krotne zamkniecie zazwyczaj dwukrotne dopiero przynosilo efektl pozniej wycierala sie coraz bardziej z jak juz zamykała obwód calkowicie nawet na zamknietych drzwiach i zapalalo sie swiatlo w srodku to wymienilem krancowke i bylo juz ok
G-R-Z-E-Ś - 2010-08-17, 08:23
raven napisał/a: | Ja w takich sytuacjach polecam sprawdzić zamek w klapie bagażnika, jeśli jest zasyfiony to nie będzie do końca odbijał i będzie cofało centralny. Rozebrać, wyczyścić, nasmarować, złożyć i zapewne pomoże, powodzenia |
Dobrze kolega napisał ! Miałem dokładnie taki sam przypadek , wina leżała po stronie zamka w klapie bo nie odbijał do końca
BassQ - 2010-08-21, 16:40
Jeśli można przypne się do tematu żeby nie pisać kolejnego : w moim przypadku jest tak że krańcówki napewno działają i napewno jest coś z drzwiami pasażera. Od strony kierowcy musze zamykać na 2 raza bo przy pierwszym odbija zamek, tak samo z klapą bagażnika, a przy drzwiach pasażera przekręcam kluczyk i tylko one się zamykają, inne wogule nie reagują i co to może być ?
|
|