| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - regulacja zawororów czy SOBIE poradze
ArtiBig - 2005-02-21, 19:36 Temat postu: regulacja zawororów czy SOBIE poradze w mojemj malutkiej trzeba dokonac regulacj
ogulnie wiem jak to sie robi bo robiem to w polonezie 1,6 2,0 , maluchu, zuku wiec mysle ze i w beemce se poradze a pytanie mam takie moze ktos posiada fotke gdze wicac regulacje bo niewiem czy niema tam jakis niespodzanek w postaci dziwnych sróbek itp i na co uwazac
mer - 2005-02-21, 20:28
na tej stronce w dziale ARTYKUŁY -sam naprawiam masz szczegułowy opis ze zdjęciami regulacji zaworów właśnie w tym silniku 8)
Anonymous - 2005-02-21, 21:15
podaj link do tej stronki z artykuami bo ja jakoś niemoge znależć
cinek_sw - 2005-02-21, 21:16
http://slave.e-edukacja.p...emka/zawory.php szukajcie a znajdziecie...
Anonymous - 2005-02-21, 21:22
sorki moja głupota zamiast szukać na stronce szukałem na forum
KWKPiotr - 2005-02-21, 21:23
Jeśli zrobiłeś to samodzielnie w Polonezie to dasz sobie bez problemu radę w Beemce - w/g mnie ustawia się łatwiej jedynie jest troszke więcej cylindrów i jak zwykle przy takich pracach nie należy się spieszyć !
Pozdro.
Dodam jeszcze ze ja używam do przestawiania krzywki nitu aluminiowego o odpowiedniej gróbości zakrzywionego pod kontem około 45 stopni i uważaj by nic nie wpadło Ci do silnika oraz by nie zerwać gwintu nakrędki ( drobnozwojny - ciężko zdobyć nową )
loko - 2005-02-21, 22:36
do tego do czego uzywasz nitu genialnie rowniez nadaje sie klucz ampulowy rozmiar 2 potrzebny jest jeszcze koniecznie oczkowy klucz 10mm
Anonymous - 2005-02-23, 01:03
Ustawienie zaworów w twoim bmw jest łatwiejsze niż zrobienie tego w maluchu na przykład.Tutaj nie trzeba znać kolejności zapłonu, bo wszystko widac jak na dłoni.A ja do przestawiania dzwigienki urzyłem zardzewiałego drutu i jezdzi.Cud techniki normalnie
|
|