|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - e36 316i brak mocy po rozgrzaniu pomocy !!
kamil8746 - 2010-08-25, 22:03 Temat postu: e36 316i brak mocy po rozgrzaniu pomocy !! Witam
w mojej e36 316 z 91r mam problem ponieważ gdy auto przeciągne na obrotach np na 3 biegu dojde do 5tyś rpm to gwautownie auto traci moc i zaczyna tak dziwnie szarpać, przerywać ,dusić sie a gdy odpuszcze gaz słychać jakby auto paliło na 3 cylindry. Co to moze być? a doda iż gdy auto sie rozgrzeje ma muła czasami tzn nie chce przyspieszać na połowie gazu bo bedzie sie dusić parskać szarpać dopiero po wciśniecu gazu do oporu auto idzie ale do 5 tyś rpm bo później przerywa? co jest z nią nie tak wymieniona była sonda lambda przepływomierz na używany i i krokowiec też na używany coo robić czy to moze być czujnik temperatury?
Cypisek - 2010-08-26, 13:41
Sprawdź czy wałek rozrządu się nie wytarł.
kamil8746 - 2010-08-26, 17:35
aa co to moze być z tym przyspieszaniem na rozgrzanym silniku idzie tylko wtedy gdy dam pełen gaz na polowie szarpie dusi sie Wymieniłem przepływke na uzywke lambda na nową krokowy na używany świece i dalej nic co to moze być czy to wina sondy bo podobną są różne......
Cypisek - 2010-08-26, 17:42
Jeżeli sondę wymieniłeś więc to raczej nie ona. Chociaż kiedy moja sonda padła były podobne objawy. Możesz podmienić czujnik temperatury, czujnik położenia przepustnicy. Ale na początek ściągnij dekiel z głowicy i zobacz co z wałkiem.
kamil8746 - 2010-08-26, 18:52
właśnie musze wymienić czujnik temperatury bo poprzedni własciciel mówi ze to moze być to... a wałek jutro sprawdze..
|
|