|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - dziwny problem ze sprzegłem
mariusz 330 - 2010-08-27, 17:28 Temat postu: dziwny problem ze sprzegłem problem dotyczy bmw e32 v8 w manualu.
a wiec ,na jednej z miejscowych imprez przyszło mi parkować na parkingu który był zrobiony na łące i tak o to chcąc niechcąc musiałem zaparkować i wtedy to przypuszczam lekko ucierpiala tarcza od sprzegła (po zatrzymaniu było czuc specyficzny zapach tarczy) podłoże tak miękkie że koła cały czas ślizgały i auto grzązło ,jazda na półsprzegle jakieś 40 sekund.
po dwóch godzinach odjechałem z imprezy i wszystko było ok,dopiero rano podczas odwozu zonki do pracy zaczeło się ślizganie sprzegła w niewielkim stopniu ale jednak slizgało .gdy silnik się rozgrzał oraz pokonałem dystans ok 10 km problem zanikł , na kazdym biegu zero uślizgu i tak przez reszte dnia. w dniu kolejnym to samo rano slizga , silnik sie rozgrzeje problem znika.
jednym słowem sprzegło slizga na zimnym silniku. miał ktoś podobny przypadek?co moze być walnięte? tarcza , docisk, czy olej idzie na tarcze? to takie moje ciche przypuszcenia .
jeżeli ktoś miał podobny problem prosze o wypowiedz.
|
|