|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Dziwna praca silnika i strzelanie w tlumika
pw - 2010-09-01, 07:22 Temat postu: Dziwna praca silnika i strzelanie w tlumika Witam Mam problem z moja niedawno nabyta e30. Jak w temacie strzelanie z tlumika dziwna praca silnika tak az telepie calym samochodem nieraz na (mozliwe ze nie na wszystkie gary chodzi) jak sie ja wkreci na wyzsze obroty na 3tys to niby wmiare normalnie pracujeale brakuje jej mocy jak sie jedzie n 2 tys to szarpie cala przerywa tak. Na wskazowce od spalania na liczniku pokazuje mi ponad 20 l/100km t chyba troche za duzo auto na benzynie chodzi tak jak opisalem strasznie czuc tez paliwem takim niespalonym jak by bo na gazie to juz wcale nie chce odpalac a jak sie jej uda to nie porafi sobie poradzic na wolnych obrotach. Rok prdukcji auta to 88r pojemnosc silnika 2.0 6 cylindrow (3dzwi). Morze to byc przestawiony zaplon ? Jak nie to jakie jeszcze moga byc tego przyczyny gdzie szykac winy ?
Cypisek - 2010-09-01, 07:29
Świece, przewody WN, palec, kopułka.
pw - 2010-09-01, 07:30
mowisz ze to moze byc tego wina. jak ja kupilem to chodzila normalnie na paliwie jak i na gazie. a przyczyna dlaczego nie chce chodzic na gazie tez moze byc tego ?
ogolny - 2010-09-01, 07:34
Sprawdź przepływomierz czy czasem nie jest uszkodzony.
pw - 2010-09-01, 07:36
a w jaki sposub moge to zrobic ?
mateuszczarn - 2010-09-01, 15:33
podepnij inny sprawny
pw - 2010-09-02, 12:00
patrzylem ten przeplywomierz i ta blaszka w srodku strasznie ciezko chodzi tak powinna chodzic ? w silniczku krokowym tez jakis lepierz wkrecil dwie srobki tak jak by chcial go zblokowac.. filtr paliwa mam jeszcze oryginalny z bwm.. odpalilem ja dzis na benzynie bo na gazie to wogole nie chce zapalic i chodzila tak jak by nie na wszystkie gary a jak jej dam gazu to to niby normalnie chodzi (3tys) jak zaczne gazowac to czasem strzeli..
ogolny - 2010-09-02, 12:52
Ta blaszpa w przepływomierzu powinna lekko się obracać, a w krokowym żadnych śrub
pw - 2010-09-02, 17:32
samochod juz wmiare chodzina gazie ladnie plynnie a na benzynie nie zbyt rewelacyjnieno ale chodzi. no to musze kupic nowy przeplywonierz i krokowy ewentualnie urzywane sprawne. i mam jeszcze trzy meczoce mnie rzeczy w tym samochodzie 1 zegarek nie dziala nie moge go ustawic caly czas pokazuje mi 12:00 2. kontrolki przy szyberdachu mi sie swieca znalazlem juz opic co do czego pokazywlo mi malo oleju w silniku dolalem i kontrola nie gasnie dlaczego ? 3. sygnal od swiatel jak sie otworzy drzwi to nie dziala najpierw byl nie podpiety glosnik podpiolem go i wlaczyl sie dal sygnal na chwile ale jak wlaczylem swiatla i otworzylem dzwi to nie dziala.
|
|