|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - nie wkreca sie wogóle na obroty bmw e34 520i
paluh - 2010-09-11, 17:40 Temat postu: nie wkreca sie wogóle na obroty bmw e34 520i witam ponawiam post bo niestety nie poradzilem sobie z problemem jak juz mowilem nie wkreca sie na obroty na benzynie osiagnac 2 tys graniczy z trudem i magicznymi operacjami pedalem gazu. po przelaczeniu na gaz auto nie do poznania. normalnie chodzi. dodam ze przeplywka wymieniona na nowa i wciaz to samo po mimo ze strara przeplywka nadawala sie do wymiany
marcinek84 - 2010-09-12, 14:14
mam ten sam objaw w silniku b25, stało się to po strzałach w dolocie. obstawiałem przepływke, ale skoro napisałes że wymiana nie pomaga, to pozostaje szukac dalej...
bogib184 - 2010-09-16, 05:13
Też bym na przepływ postawił, mam drugi po strzale na blosie i to samo - znów się uszkodził, a auto na benzynie praktycznie z 2 tys obrotów i to z 2 km trzeba się bujać a na gazie ok. Wywaliłem wcale uszkodzony przepływ ale to nie jazda mimo, że na gazie da się rozpędzić.
paluh - 2010-09-16, 21:02
ale przeplwka jest ok bo rozieralem ja i jest cala. dzisiaj trafila beema do mojego magika mechanika i ma sprawdzic wtryski i cisnienie paliwa. zobaczymy
marcinek84 - 2010-09-18, 14:15
nie trzeba magików do tego, przepływke masz do wymiany, podmieniłem dzisiaj na sztuke u siebie i jak ręką odjął, silniczek się wkręca na obroty i na gazie i na PB. stara - wadliwa przepływka wygląda na sprawną, klapka zamknięta, mimo to na niej silnik się nie w wkręca na benzynie, na gazie się rozpędzi choc przerywa w wyższych partiach obrotów.
paluh - 2010-09-18, 16:32
tak ja mowilem to nie przeplywka byla to pompa paliwowa. wymienilem dzisiaj i juz jest tak jak byc powinno..:)
|
|