BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

FELUNEK - potrzebuje pomocy w sprawie BBSów

gregor - 2010-09-19, 18:29
Temat postu: potrzebuje pomocy w sprawie BBSów
dałem typowi felgi do zrobienia i dzis do mnie zadzwonil ze zgubil mi wszystkie srubki, wiem ze ktos z tego forum sprzedawal na allegro pozlacane, chromowane i rozne rodzaje w tym do RC srubki, a wlasnie do RC je potrzebuje, ile tam jest na feldze srubek 36?
Dantte26 - 2010-09-19, 18:40

jeśli się dobrze orientuje to BARABUS jest w temacie...
Squad - 2010-09-21, 07:33

Które RC masz? Odnośnie śrubek to bywa często tak, że przy wybijaniu tych śrub potrafią się one ciut zniekształcić (czyt. potyrać) i może temu kto Tobie robi kola było głupio z tego powodu i wolał powiedzieć, że zgubił. Wystarczy je przegwintować więc może pogadaj z gościem od serca i tyle bo zakup nowych śrubek sporo wyniesie, z tego co wiem koszt ok 4 zł./szt. bodajże lecz tutaj mogę się mylić.
BARABUS - 2010-09-21, 20:53

Squad napisał/a:
Które RC masz? Odnośnie śrubek to bywa często tak, że przy wybijaniu tych śrub potrafią się one ciut zniekształcić (czyt. potyrać) i może temu kto Tobie robi kola było głupio z tego powodu i wolał powiedzieć, że zgubił. Wystarczy je przegwintować więc może pogadaj z gościem od serca i tyle bo zakup nowych śrubek sporo wyniesie, z tego co wiem koszt ok 4 zł./szt. bodajże lecz tutaj mogę się mylić.

tylko znajdz panie srubki od RC :) od RS można kupić w TEchride, a od RC już nie bardzo :wink:

jakby co to mam komplet oryginalnych śrubek z BBS RS z nakrętkami w fabrycznym chromie, 400zł sobie za to liczę, to i tak tanio, bo w Techride za 136 srube zapłacisz około 550zł nakrętki 200zł ;/

więc lepiej niech szukają tych srubek

Squad - 2010-09-22, 07:23

nie rozumiem, jedynym problemem może być długość śrubek i tutaj trzeba dopasować, ale jeżeli długość od RS będzie git to nie wiem w czym problem. Przecież nie koniecznie musi być śruba identyczna jak w RC czyli wbijana, jeżeli dobrze skręci to nawet śrubki od RS są ładniejsze. Bo rozumiem że chodziło Tobie o to że w RC są śrubki (nie wiem jak to napisać) wbijane, tak? A tak w ogóle to polecam ASMET pod pruszkowem, pewnie mają sklep internetowy, mają tysiące wzorów śrubek i nakrętek, można coś dobrać. Ale jak już wcześniej pisałem, dobrze z nimi pogadaj bo ja nie wyobrażam sobie jak można zgubić taką ilość śrub i nakrętek, to troche waży i ciężko to zapodziać gdzies w kącie warsztatu.
tomeks50 - 2010-09-23, 21:08

mam sztuke rc na sprzedanie-jedna felga