BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - BMW e34 530 V8 nie równa praca silnika.

Arti89 - 2010-09-24, 22:01
Temat postu: BMW e34 530 V8 nie równa praca silnika.
Mam taki problem od którego ręce mi już opadają bo nie wiem co jest nie tak.
A więc już wyjaśniam o co chodzi silnik pewnego dnia przestał chodzić na wszystkie gary więc pomyślałem że może świec albo cewki wymieniłem wszystkie świece i cewki i nadal nic żadnego polepszenia. No to mówię może czujnik położenia wału i nadal nic. Wymieniłem filtr paliwa, powietrza, cewki,świece, czujnik położenia wału i nadal nic. To zabrałem się za wymianę komputera po założeniu silnik zaczął chodzić ale po 20minutowej przejażdżce znów się to zaczęło że nie pali na wszystkie gary. I już naprawdę nie wiem co jest z tym silnikiem czy to coś w elektryce czy mechanice. Proszę o jakieś rady??

Sosen - 2010-09-25, 08:08

mierzyłeś może ciśnienie w cylindrach?
Arti89 - 2010-09-25, 19:31

mierzyłem ciśnienie jest oki :) jeszcze jest taka wada że jak załącz na wszystkie gary to podczas jazdy wcisnę sprzęgło i samochód zgaśnie

[ Dodano: 2010-09-25, 21:10 ]
opisze co teraz zauważyłem gdy silnik jest zimny to silnik odpala ładnie i chodzi równo gdy ruszam i i w trakcie wcisnę sprzęgło silnik zgaśnie no i znów go odpalam i chodzi elegancko gdyby nie te gaśnięcie gdy już jadę w dłuższą trasę silnik i się rozgrzeje auto to silnik nie chodzi na jeden cylinder ale za to jak wcisnę sprzęgło to już nie gaśnie. Zatrzymuję się zgaszę silnik i odłączę komputer na 5min. i za chwilę podłącze to auto znów chodzi normalnie ale po pewnym czasie znów jest to samo. i tak mogę w kółko przypominam że komputer jest sprawny bo już zmieniałem i był efekt taki sam.

Tomek1234 - 2010-09-26, 07:48

Nie wiem czy to ci pomoże ale ja osobiście bym ściągnął wszystkie wartości czujników itp. ( serwisówka ) posprawdzał je a jeżeli nie to to bym prześwietlił wiązkę silnika może coś gdzieś czasami nie łączy albo słaby styk jest
Arti89 - 2010-09-26, 11:04

wczoraj zauważyłem że czujniki spalania stykowego były popękane osłony plastikowe ale nie wiem jak sprawdzić czy są dobre