| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] Brzytwa 320i CABRIO
brzytwa - 2010-10-01, 22:06 Temat postu: [E30] Brzytwa 320i CABRIO Wkońcu zdecydowałem się na galerie,zresztą długo spóźnioną. Wiem,że może nie rewela ale zawsze coś tam wydłubane
Moje BMW E30 cabrio zostało przywiezione z Niemiec w 2007 roku. Od tego czasu jestem też jego włascicielem.
Poszukiwania po długim czasie zostały wynagrodzone. Bezwypadkowy egzemplarz, wsam raz na konkretny projekt.
Na początku przyszła refleksja nad odrestaurowaniem całosci, jednak jak się później okazało przyszła pora na german style. Po zakupie w 2007 roku auto pojeździło troche latem jako praktycznie seria. Dołożone zostały felgi Borbet T i zawias 60/40. Tak przetrwało do sezonu 2008, gdzyż zimą auto wogóle nie było użytkowane.
Dokładnie w 2008 narodził się plan stworzenia i narodzin ponownie tej E30-chy. Powoli zbierałem kapitał by móc podjąc konkretne działania.
Zimą 2008/09 zrobiony został lakier i całe auto zabezpieczone ponownie od korozji. Oryginalnie kolor był diamentschwarc, który został zastąpiony kolorem z nowej palety BMW - saphirschwarc.
Po lakierze przyszedł czas na skóre. Tutaj nie było kompromisu i skóra miała byc wszędzie. Tak tez sie stało. Kolor padł na jasny krem, który moim zdaniem najlepiej komponuje się z czarną perłą.
Wiosną 2009 roku silnik M20B20 przeszedł kompletny remont, łacznie z nowym wałkiem rozrządu i wszystkim innym co można było wymienic. Uzupełnieniem do reszty miałbyć pakiet sportowy M-technik II, jednak krótko ów pomysł zagościł na aucie. Poprostu nie pasował do klimatu wąskiej lampy, no ale kto nie próbuje ten nie wie;). Jesienią 2009 roku zmieniony pakiet sportowy na M-technik I, oraz kierownica, gałka również oryginalne M-technik. Zmienione zostało całe zawieszenie na podzespoły Lemfordera.
Zmodifikowałem również hamulce. Tarcze EBC TurboGrove z przodu jak i z tyłu, klocki EBC Green stuuf, przewody EBC oraz płyn hamulcowy EBC.
Zmodyfikowany układ wydechowy, przelotowy własnej konstrukcji z podwójnymi koncówkami 2x80mm.
Poszycie dachu równiez wymienione na nowe, oryginalne BMW wraz z szybką. Dach fabrycznie był automatyczny i na początku nie
działał. Dokupienie brakujących elementów wymagało sporo czasu i pieniędzy, ale udało się i w 2009 zostało wszystko uruchomione.
Zimą 2009/10 dla lepszego efektu spolerowana sostała duża częsc silnika, mianowicie: kolektory dolotowe, pokrywa zaworów, alernator, przepustnica, przepływomierz powietrza. Po zamontowaniu cieszy oko do dziś.
Najważniejsze czyli koła i gwint leżały cały czas w garażu czekając na montaż wiosną 2010 roku. Padło na K-sporta w wersji sreet z 36 stopniową regulacją sztywnosci i regulacją wysokosci od 30mm do 120mm. Koła również zostały zamontowane. BBS RS o rozmiarze, przód 9,5 cala na tyle 11 cali. Tak dopracowana całośc cieszy oko i własciciela.
W aucie zostało wymienione wiele więcej detali, których nie sposób poprostu opisac, trzeba by wydac oddzielną broszure.
pozdrawiam . Łukasz - Brzytwa
golum22 - 2010-10-01, 22:15
ona miażdży cyce jest kozak nic dodac nic ująć pozazdrościć projektu.... widziałem ją już na BMW-syndykat
[ Dodano: 2010-10-01, 22:18 ]
mam jeszcze małe pytanko jaki to rozmiar rs i model jeżeli mogę
marcinek_89 - 2010-10-01, 22:38
| golum22 napisa/a: | mam jeszcze małe pytanko jaki to rozmiar rs i model jeżeli mogę |
| brzytwa napisa/a: | | BBS RS o rozmiarze, przód 9,5 cala na tyle 11 cali. |
To auto to chyba mój ideał bezdasznika
Ogromny plus za M-technika, robiące wrażenie fele, wnętrze całe w skórze no i elektryczny dach
golum22 - 2010-10-01, 22:45
marcinek_89, to to wiem chodzi mi o rozmiar 16 czy 17
lukanio007 - 2010-10-01, 23:15
masz może linka do swojego odcinka w OPT?
Stammek86 - 2010-10-02, 00:23
Siemka Brzytwa mam nadzieje ze nie wymiekniesz na koniec sezonu tak jak "reszta" i nie zobacze bezdasznika na allegro
A w przyszlym roku w tarnowie zrobimy porownanie
"goła waska vs mt1 "
Auto jest mega doinwestowane ale dwie rzeczy mi nie podchodzą a mianowicie za duzo skory w srodku,jak by deska nie była obszyta wedlug mnie było by lepiej.A druga rzecz to blotniki zrobione na ostro...wiadomo wszystko kwestia gustu
Pozdro!
brzytwa - 2010-10-02, 08:12
| golum22 napisa/a: | | chodzi mi o rozmiar 16 czy 17 |
Jaki to model to sam nie wiem,trzebaby "barbiego" spytac
Rozmiar to oczywiscie 17 cali
gtszudi - 2010-10-02, 09:17
MEGA KONKRET.
ale zgadzam sie z przedmowca.
deska bez skory wygladalaby lepiej.
sybir - 2010-10-02, 09:38
Jak dla mnie to przesadzone tylne koła, patrząc od tyłu nie
wygląda to fajnie. A poza tym to jest kozak
sie ma
maaaad - 2010-10-02, 12:17
Piękna jest, tylko koła... Za szerokie, za duży negatyw. Niewiele, ale jednak. Mimo wszystko, bardzo mi się podoba
brzytwa - 2010-10-02, 18:21
| maaaad napisa/a: | | Piękna jest, tylko koła... Za szerokie, za duży negatyw. |
Na zdjęciach tak wygłada,w rzeczywistosci jest idealnie. Negatyw przy takiej szerokosci jak najbardziej o to chodzi
Adam86 - 2010-10-05, 21:03
....:cry: JA CHCE TAKĄ BEEMKE... brzytwa szacun za kawal dobrej roboty i samozaparcia.. Wyglada pieknie..
Mentoss - 2010-10-06, 04:20
Dokladnie musi byc jak najnizej i jak najszerzej nie inaczej! pieknie wyglada 11 cali laczek i taki negatyw... szal jest
brzytwa - 2010-10-06, 09:08
| Adam86 napisa/a: | | ry: JA CHCE TAKĄ BEEMKE... |
Jak będe sprzedawał to napewno dam znac
| Mentoss napisa/a: | | Dokladnie musi byc jak najnizej i jak najszerzej nie inaczej! |
To własnie kwintesencja niemieckiego tuningu. Mi to baaaardzo sie poduba
deusss - 2010-10-06, 12:23
piękna ! ładnie siedzi ; D
Xenobit - 2010-10-06, 13:50
Auto bardzo ładne, pewnie na żywo jeszcze ładniejsze , ale jeszcze nie widziałem a szkoda.
Mam pytanie jakie masz ET w felgach i jakie ranty chyba ze to tajmnica?
Ciekawy jestem ponieważ chce zakladać koła z ET 0 i nie wiem jak to bedzie wyglądac
Lapek - 2010-10-06, 16:17
No no no. Piękne autko. W końcu wygląda jak należy
Musimy sie styknąć jakoś hehe. Np u Kamila w Modlinie. Powodzonka.
Miki - 2010-10-07, 23:00
brzytwa, miażdży mnie te cabrio od momentu gdy zaprezentowałeś obecną wersję auta, ale faktycznie, podobnie jak Stammek86, uważam, że deska czarna byłaby bardziej na miejscu. Nawet "ostre" błotniki w tym aucie mnie nie rażą. A i jeszcze jedno, do chromowanych zderzaków założyłbym chromowaną nerkę, wiem wiem czarny germański ryj musi być... ale to tylko moje zdanie.
pozdrawiam
brzytwa - 2010-10-07, 23:58
| Xenobit napisa/a: | | Mam pytanie jakie masz ET w felgach i jakie ranty chyba ze to tajmnica? |
Na tyłach rant ma 3,5 cala a ET około -12
Na przodzie 2,5 calowy, ET 0
| Lapek napisa/a: | | Musimy sie styknąć jakoś hehe. Np u Kamila w Modlinie. |
Nie ma problemu,ja pewnie w jak co weekend tam bede
| Miki napisa/a: | | do chromowanych zderzaków założyłbym chromowaną nerkę, wiem wiem czarny germański ryj musi być... ale to tylko moje zdanie. |
Miki no i sam sobie odpowiedziałes na stwierdzenie
|
|