BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - e30

pw - 2010-10-10, 12:26
Temat postu: e30
Witam. Potrzebuje pomocu .. Pewnego razu mam zamiar pojechac autem do pracy wiec jak zawsze wsiadam pale go a tu n ic nie odzywa sie wiec dalej probuje i nagle strzelilo mi z tlumika rozerwalo gume od przeplywomierza no to dalem sobie spokuj i nie meczylem go juz wsiadlem w drugi samochod i pojechalem do pracy. Jak przyjechalem z pracy to dalej to samo srzela a nie pali. W obecnej chwili auto jezdzi ale brakuje mu moce strasznie mulowaty jest okropnie duze ma spalanie jak zatankuje za 50 zl gazu to wychodzi mi 22 litry na wskazowce od spalanie pod obrotomierzem pokazuje mi 11l ale to chyba nie ma na to co patrzec no ale jak mowielem za te pieniadze i litry zrobie niecale 80 km to chyba baradzo malo . I do tego auto strasznie kopci bialym dymem. Auto to e30 88r 2.0 6 cylindrow. potrzebuje pomocy prosze.
Yabi - 2010-10-10, 13:40

Prawdopodobnie klapa przepływomierza dostała strzała i stoi w miejscu. Obejrzyj cały dolot,kolektor i podci¶nienia.
tombr21 - 2010-10-12, 11:46

Dokładnie, sprawdĽ dobrze gumę od przepływomierza, jeżeli masz klapkę przeciw wybuchochow± to też czy tam guma dobrze dolega, czy przypadkiem powietrza bokiem nie bierze.