BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [E30] Problem z wycieraczkami

raftinluk - 2010-11-08, 18:33
Temat postu: [E30] Problem z wycieraczkami
Witam serdecznie i przepraszam jezeli powielam problem. A wiec do tematu stalem sie szczesliwym posiadaczem e30 z 1990 roku wszystko ladnie i pieknie z malym ale. Owym ale sa wycieraczki, i o co chodzi a wlasciwie co nie chodzi:

nie dziala przerywany bieg (przesowam manetke w pozycje pracy przerywanej wycieraczki ruszaja dochodza do pionu i staja)

szybszy bieg i najszybszy chodza ok a przynajmniej tak mi sie wydaje

manetka w dol zeby wlaczyc wycieraczki na jeden cykl. Zeby pracowaly trzeba caly czas trzymac manetke od wycieraczek wcisnieta w dol bo jak puscimy to wycieraczki staja

brak spryskiwaczy.

Prosze pomozcie zielonemu na forum.
Z gory dziekuje za wszelka pomoc.

pudzian - 2010-11-09, 04:27

witaj wyglada mi to na przelacznik od wycieraczek i spryskiwaczy ale niech ktos inny sie wypowie jeszcze pozdro :wink:
arek - 2010-11-09, 06:54

Spróbuj podmienić podłużny przekaznik w skrzynce bezpieczników
Szajbaa - 2010-11-09, 12:35

tez bym obstawiał manetke przy kierownicy potem przekaznik.
raftinluk - 2010-11-10, 07:18

Dziekuje za rady. Niestety rzekaznik odpada wiec zostaje manetka. lub silniczek w spryskiwaczach ale najpierw sprawdze manetke. Jak juz dojde co to to dam znac.
Jeszcze raz dzieki wielkie za pomoc.

Yabi - 2010-11-10, 07:26

Obstawiam że manetka miałem taki problem dwukrotnie w e30
Artur C. - 2010-11-14, 21:32

To silnik a konkretnie mikroprzełącznik w nim odpowiada za kontynuację pracy po podaniu krótkiego impulsu z manetki i biegu przerywanego - więc to silnik jest uszkodzony.
pw - 2010-11-15, 18:18

manetke jak cos to mam na pw pisz. sprawdz czy ci silniczek chodzi i zobacz czy przewod od spryskiwaczy nie jest gdzies zamiety jak zamknisz maske i moze dlatego nie podawac plyny ;] ja tak mialem ze jak sie zamknelo maske to zaginalo mu przewod i nie dawal plynu dalej.. pozdro
raftinluk - 2010-11-15, 22:01

a czyli silnik mogl pasc. a ten mikroprzelacznik to idzie wyienic czy trzeba caly silnik wymieniac.
dzieki za odpowiedzi i pomoc.