BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - wymiana łozyska koła tylnego bmw e36

paluh - 2010-11-13, 13:51
Temat postu: wymiana łozyska koła tylnego bmw e36
witam mam takie pytanie czy jestem w stanie sam wymienic to łozysko czy bede musial udac sie do mechanika. jesli ktoś to przerabiał to prosze o porady. czy warto jest sie w to bawić czy lepiej mechanikowi zlecic..??
Cypisek - 2010-11-13, 14:56

Jeżeli posiadasz prase to wymienisz. Jak nie to nawet nie próbuj ; ]
Tomala_328i - 2010-11-13, 15:03

Witam! zalezy jaki mechanik i ile chce wzias bo jak jakis "paprych" to daj sobie spokój i rób sam! tylko musisz sobie nagrac nasadke gwiazdkową teraz nie pamietam 30mm albo 32mm(no i inne klucze wiadomo;p) no i raczej bedziesz musial wywyalic cala półoś(nie wiem bo ja robilem odrazu wszystko z tyłu) aha i zaopatrz sie w WD40 jedna mialem tak zapieczona ze nie moglem jej wybic :x i dopiero po nocce z WD puscila... a tak to troche zabawy jest! ale jak chcesz zeby było zrobione dobrze to zrób to sam! Powodzenia!

[ Dodano: 2010-11-13, 15:06 ]
Cypisek napisał/a:
Jeżeli posiadasz prase to wymienisz. Jak nie to nawet nie próbuj ; ]

ja bez prasy wymienilem..jezeli chodzi o łożyska bo tuleje to juz inna bajka...(chodz tez do zrobienia bo jakies pol roku temu w e30 wymienialem caly przod i jest wszystko ok i bez prasy) tylko widomo trzeba bys zaje...ostrozny

paluh - 2010-11-13, 15:19

prasy nie posiadam. mechanikowi ufam bo juz od kilku lat zajmuje sie moimi problemami i nigdy nie zawiódł. a co tam lepiej zalozyc czy MeYLE wystarczy czy lepieij fag.?? bo skf wiem ze najlepsze ale drogie...
Tomala_328i - 2010-11-13, 18:00

aha no to daj to mechanikowi. jesli jest tak jak mowisz to tak bo raczej bys mial na dzien dobry problem z ta nasadka gwiazdkowa.... ja caly dzien latalem po mechanikach zeby mi ktorys pozyczyl :wink: a co do marki nie wiem ja dalem skf i jest OK juz ponad rok latam i to przynajmiej raz na dwa dni lece gdzies bokiem na rondzie i puki co jest elegancko i nic sie nie dzieje;) wybor nalezy do ciebie. pozdro :)