|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - [e30] problem z odpaleniem/odciecie zapłonu?
wwolak5 - 2010-11-22, 15:25 Temat postu: [e30] problem z odpaleniem/odciecie zapłonu? Witam. mam od niedawna e30 i oddałem ja do mechanika do wymiany paru części - jak to w nowo nabytym uzywanym samochodzie. a wiec.. mechanik odpiął akumulator bo naprawial rozrusznik, teraz jak zapiął i próbuje odpalić to wszystko dochodzi do silnika(powietrze, napięcie) a paliwo dochodzi do wtryskiwaczy i tam one juz nie chcą podac paliwa do silnika. przed rozebraniem auta wszytko działało dobrze a teraz wyglada to jak jakaś blokada anty kradzieżowa. Ktoś pomoże co z tym zrobić?
E30 ROST - 2010-11-24, 13:40
napisales post tak jak miales go w glowie!! mam rozumiec ze przy zdjetej listwie paliwowej jak ktos kreci rozrusznikiem nie leci paliwo ...!! tak?? bo jesli leci ale nie odpala to ja na twoim miejscu na poczatek obstawial bym czujnik halla! pozniejjesli to nie pomaga komp. zdejmij zaslepke pod nogami kierowcy zobacz czy masz jakis immo ... latwo poznasz dodatkowa wiazke kabli badz dodatkowy sterownik!!! i usun obcego
wwolak5 - 2010-11-24, 20:14
Dobra juz jest ok, poprzedni właściciel poprzedniego właściciela ukrył włącznik/wyłącznik odcięcia zapłonu w nogach u kierowcy. Wsiadając do auta przypadkowo pewnie był trącony i włączono odcięcie.
|
|