| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - pompa paliwa w m40 j
Qba - 2005-03-01, 16:30 Temat postu: pompa paliwa w m40 j Witam, mam problem z pompa paliwa, tzn w sklepie 600 tyle nie dam w moim przypadku pompa nie jest zupelnie kaput ale musze stuknac przy rozruchu pod tylna kanapa w okolice pompy wtedy dziala i jak wylacze na chwilke autko i znow odpalam jest ok. moje pytanie brzmi : czy regeneruje sie pompy paliwa?, znalazlem post o pompach od innych aut czy to jest warte polecenia, bo szczeze wole nie jezdzic 2 miechy i kupic za600 niz niesprawdzone wynalazki, i jeszcze czy warto takie rzeczy brac ze szrotow i ile za to warto dac, a jesli ktos dysponyje wiedza na temat tego jaka to jest pompa czy w baku, jakie podaje cisnienie i co moze powodowac takie zachowanie pompy jak w moim przypadku bylbym bardzo wdzieczny.
POZDRAWIAM
P.S. uzylem szukaj ale nic konkretnego nie znalazlem
pudzian - 2005-03-01, 17:19
podobno pasuje ppompa do poloneza 1.6 na wtrysku tak slyszalem a ile wtym prawdy to niewiem nowa do poloneza kosztuje podobno 180zl i masz gwarancje jeszcze
Qba - 2005-03-01, 17:36
Tak tez zanalazlem tego posta ale, ja potrzebuje informacji od kogos kto naprzyklad jezdzi na takiej i potwierdzi ze dziala tym bardziej ze to od poloneza
kicha - 2005-03-01, 18:43
Hmmm podkreslam ze to tylko moje zdanie wiec mnie nie linczujcie zaraz za to ale mimo tego iz nie mam ani bogatych rodzicow ani dobrze platnej pracy ale ja wole poswiecic sie-zrezygnowac z kilku innych rzeczy i kupic albo oryginalna czesc albo poszukac na jakims szrocie w miare w dobrym stanie ale od BMW a nie np od takiego Poloneza , bo jesli zaczniemy tak dopasowywac czesci to po jakims czasie bedzie trzeba zlikwidowac szachownice z maski i nerki z przodu i w miejsce tego wstawic znaczek FSO .
Sorry za OT ale nie moglem sie powstrzymac
pudzian - 2005-03-01, 21:35
kicha tu chodzi o to zeby kupic jak najtanszym kosztem i tak kto ci zobaczy pompe paliwa wiadomo ze inne rzeczy to tak spoko tez jestem zatym ale wiesz powiedz mi jak sprawdzic uzywana pompe na szrocie albo gieldzie a tak jak sie zapakuje od poloneza i bedzie gralo i buczalo dookola pozdro
Pawel-e30 - 2005-03-01, 21:51
Co wy tu piszecie nie rozumiem was
Wyjmowałeś już tą pompe?????/ może coś nie styka a jesli zeczywiście już sie konczy to zobacz w sklepie jak ta pompa od poldolota wygląda jesli tak samo lub podobnie to wsadzaj a co do cisnienia to bedzie to samo
Ktoś pisał ze ma popmpe od BORY wjęc wszystko da sie podpasować.
Przeciesz wymieniasz samą pompke a nie całą konstrukcje co trzyma pompe.
niema problemu w podpasowaniu innej pompy aby była przeznaczona do baku ja mam np. pompe od Peugeota 306 i wszystko jest jak najbardziej w pożądku po zaty ze już zaczyna głośno chodzić
Pozdrawiam nabijaczy postów
sarna1 - 2005-03-01, 23:16
w tym temacie juz naprawde trudno cokolwiek dodac - Zamykam
|
|