BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - pompa paliwa w m40 j

Qba - 2005-03-01, 16:30
Temat postu: pompa paliwa w m40 j
Witam, mam problem z pompa paliwa, tzn w sklepie 600 tyle nie dam w moim przypadku pompa nie jest zupelnie kaput ale musze stuknac przy rozruchu pod tylna kanapa w okolice pompy wtedy dziala i jak wylacze na chwilke autko i znow odpalam jest ok. moje pytanie brzmi : czy regeneruje sie pompy paliwa?, znalazlem post o pompach od innych aut czy to jest warte polecenia, bo szczeze wole nie jezdzic 2 miechy i kupic za600 niz niesprawdzone wynalazki, i jeszcze czy warto takie rzeczy brac ze szrotow i ile za to warto dac, a jesli ktos dysponyje wiedza na temat tego jaka to jest pompa czy w baku, jakie podaje cisnienie i co moze powodowac takie zachowanie pompy jak w moim przypadku bylbym bardzo wdzieczny.

POZDRAWIAM

P.S. uzylem szukaj ale nic konkretnego nie znalazlem

pudzian - 2005-03-01, 17:19

podobno pasuje ppompa do poloneza 1.6 na wtrysku tak slyszalem a ile wtym prawdy to niewiem nowa do poloneza kosztuje podobno 180zl i masz gwarancje jeszcze :twisted:
Qba - 2005-03-01, 17:36

Tak tez zanalazlem tego posta ale, ja potrzebuje informacji od kogos kto naprzyklad jezdzi na takiej i potwierdzi ze dziala tym bardziej ze to od poloneza
kicha - 2005-03-01, 18:43

Hmmm podkreslam ze to tylko moje zdanie wiec mnie nie linczujcie zaraz za to :D ale mimo tego iz nie mam ani bogatych rodzicow ani dobrze platnej pracy ale ja wole poswiecic sie-zrezygnowac z kilku innych rzeczy i kupic albo oryginalna czesc albo poszukac na jakims szrocie w miare w dobrym stanie ale od BMW a nie np od takiego Poloneza , bo jesli zaczniemy tak dopasowywac czesci to po jakims czasie bedzie trzeba zlikwidowac szachownice z maski i nerki z przodu i w miejsce tego wstawic znaczek FSO :) .

Sorry za OT ale nie moglem sie powstrzymac

pudzian - 2005-03-01, 21:35

kicha tu chodzi o to zeby kupic jak najtanszym kosztem :wink: i tak kto ci zobaczy pompe paliwa :D wiadomo ze inne rzeczy to tak spoko tez jestem zatym ale wiesz powiedz mi jak sprawdzic uzywana pompe na szrocie albo gieldzie :roll: a tak jak sie zapakuje od poloneza i bedzie gralo i buczalo dookola :twisted: pozdro
Pawel-e30 - 2005-03-01, 21:51

Co wy tu piszecie nie rozumiem was :?

Wyjmowałeś już tą pompe?????/ może coś nie styka a jesli zeczywiście już sie konczy to zobacz w sklepie jak ta pompa od poldolota wygląda jesli tak samo lub podobnie to wsadzaj a co do cisnienia to bedzie to samo
Ktoś pisał ze ma popmpe od BORY wjęc wszystko da sie podpasować.
Przeciesz wymieniasz samą pompke a nie całą konstrukcje co trzyma pompe.

niema problemu w podpasowaniu innej pompy aby była przeznaczona do baku ja mam np. pompe od Peugeota 306 i wszystko jest jak najbardziej w pożądku po zaty ze już zaczyna głośno chodzić
Pozdrawiam nabijaczy postów :lol:

sarna1 - 2005-03-01, 23:16

w tym temacie juz naprawde trudno cokolwiek dodac - Zamykam