BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - nie pali na benzynie

pusty - 2010-12-07, 22:20
Temat postu: nie pali na benzynie
E30 nie chce palić na benzynie. Sprawdziłem że nie dochodzi prąd do pompki, podłączyłem na krótko ( pompa sprawna ) ale z filtra i tak paliwo się nie wydostaje. Więc podłączyłem jeszcze krócej, wężykiem ok 40 cm podłączyłem pompe do listwy wtryskowej a i tak nie chciał zapalić. W czym może być problem????
Ps. Jest zamontowana inst. gaz. i na gazie auto chodzi. Żeby odpalić na benzynie, muszę wlewać benz. do kolektora ssącego, wtedy odpali.....
Ma ktoś jakiś pomysł??

beryl - 2010-12-07, 22:45

Zmień pompkę.
pusty - 2010-12-09, 10:19

Myślisz że za słabe ciśnienie daje ta pompka???
beryl - 2010-12-09, 17:06

pusty napisał/a:
Żeby odpalić na benzynie, muszę wlewać benz. do kolektora ssącego, wtedy odpali.....

Jak już odpalisz na benie to chodzi normalnie? Znajomy miał tak ostatnio w isie, pompka chodziła a nie chciał odpalić. Po wymianie pompki odpalił od strzała.

pusty - 2010-12-09, 20:21

na jedno odpalenie potrzeba około 0,5 l benzyny jak chwile pochodzi i się rozgrzeje to później na gaz przełączam i chodzi ok.
oscar43 - 2010-12-09, 21:22

Witam koledzy.
Podepne sie pod temat.Otoz mam podobny problez ze nie moge odpalic auta.Jak juz sie cudem uda to po chwili itak gasnie(na gazie chodzi wszystko dobrze) Pompa u mnie jest napewno sprawna ale doszedlem do tego ze jak odlacze czujnik temperatury(ten niebieski) to moge normalnie odpalic .Podlaczalem 5 innych czujnikow i na kazdym robi to samo.Gdzie moge jeszcze szukac przyczyny?

P.S. silnik m20 b25

beryl - 2010-12-09, 23:24

pusty napisał/a:
na jedno odpalenie potrzeba około 0,5 l benzyny jak chwile pochodzi i się rozgrzeje to później na gaz przełączam i chodzi ok.

Ale jak się rozgrzeje, to na benzynie chodzi, czy kuleje? Jak chodzi na gazie, to ewidentnie coś z wachą, filtr, pompa, wtryski, regulator ciśnienia.

pusty - 2010-12-10, 17:45

na benzynie wogóle nie chodzi.... żeby odpalić to muszę do kolektora ssącego lać benzyne a drugą osoba odpala i gazuje. A odpalam na benzynie po to żeby płyn chłodniczy się rozgrzał i w tedy przełączam na gazicho.... Z innego forum się dowiedziałem że może byc problem z przełącznikiem od gazu, lub sygnałem do wtrysków....
E30 ROST - 2010-12-14, 19:55

sprawdz na krutko czy pompa dziala !! zobacz jak jest rozciecie wtryskow zrobione bo mozliwym jest ze padl emulator rozciecia wtryskow i wtedy nie bedzzie rowniez dzialalo!!! jak chodzi na gazie kom. benzynowy dziala bo reguluje ... tak wiec albo pompka albo jedz do gazownika