BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Odcinka:)

Anonymous - 2005-03-03, 14:20
Temat postu: Odcinka:)
Witam czy ktoś wie jak zrobić odcięcie zaplonu i ile taki wynalazek kosztuje :)

P.S. TO JEST 400 setny post na OFTOPIKU <jupi> :P :) :D

duchPW - 2005-03-03, 15:48

odcięcie zapłonu masz ustawione w swoim sterowniku (motronic... i in.) - tego się nie robi - to już jest, więc jak rozumiem - chodzi Ci o odcinkę na LPG - tak?
żeby odcinało zapłon na LPG musisz mieć instalację ze sterownikiem (z komputerem, elektroniką i nie wiem jak to jeszcze zwą) ... i tam ustawiasz przy jakich obrotach następuje odcięcie zapłonu - dokładnie tak jak w przypadku normalnego komputera

... a jeślui nie masz odcinki na Pb, to może masz błędy w kompie - wówczas powinieneś skaować błędy

Anonymous - 2005-03-03, 16:09

hmm mi tubiega bardziej o coś w stylu imobilajzera:P czyli np nie zrobisz czegoś to ci sie nawet kontrolki nie zapalą :) na przełącznik:) PZDR
duchPW - 2005-03-03, 18:59

heheh - myślałem o łytytyty :wink: - spoko - pytanie powinieneś postawić na 'car audio' - tam pisze się o alarmach itp.
Anonymous - 2005-03-03, 19:52

ale co to ma wspulnego z alarmem??
Artur C. - 2005-03-04, 18:39

Odcinkę można zrealizować za pomocą odpowiedniego palca rozdzielacza mającego ruchomy styk ktory zwiera obwód wysokiego napięcia do masy powodując odcięcie miałem to założone w E21 z silnikiem M20 na gażniku 4A1- działało niezawodnie i te palce są dostępne w sprzedaży.
Artur C. - 2005-03-04, 18:50

Sorki nie doczytałem reszty -racja taką odcinke realizuje prawie każdy alarm.
LUKAS - 2005-03-04, 19:04

:lol: :lol: :lol:
Mnie teżto skojarzyło sięz łytytytyty hehehe to jużjest chyba zboczenie zawodowe :lol: :lol: :lol:

A jeśli chodzi o TĄ odcinkę, to modne jest odcinanie pompy paliwa. Włącznik wędruje gdzieś blisko kierowcy w miejsce tylko jemu znane.