|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Zagadka ! BMW e30 316i m40 nie Pali ;(
iGeO - 2010-12-25, 11:25 Temat postu: Zagadka ! BMW e30 316i m40 nie Pali ;( Witam mam problem ,a mianowicie zaczne od poczatku pewnego dnia zachcia³o mi sie palic kapcia ,duzo razy strzela³em ze sprzeg³a (jedynka ,dwojka ) (znowu jedynka i dwojka) i tak z kilka razy az do moment gdy na dwojce zaczela smazyc. Gdy juz zakonczylem zabawe poczulem taki metaliczny zapach cos jak sprzeg³o ale to nie by³o to ;D auto sta³o z 1 godzine i chcialem je zapalic co sie okaza³o ze rozrusznik kreci natomiast nawet troche nie zagada beemka wykrecilem rozrusznik i sie okaza³o ze jest sprawny ,tak samo sprawdzilem zeby na kole zamachowym (wiencu) i wszystko jest OK. Nie mam juz pomys³ów co sie mog³o zrabac (dodam ze sprzeg³o jest nie spalone napewno bo odpalilem auto z linki i sprzeg³o zachowywa³o sie jak do tej pory czyli zajebiscie) Jeszcze co moge dodac to to ze wyciagniety rozrusznik i podpiety na krótko dzia³a³ ,gdy go rozebra³em to go uszkodzilem ta plastikowa zapadke od bendixa ,wiec juz kupilem nowy rozrusznik za 50 z³ ;D Okazyjnie^^ po przesmarowaniu oliwka do maszyn i tawotem wsadzilem go do bawary i o dziwo odpali³a za pierwszym razem ,zgasilem ja i tez odpali³a i tak 6 razy ,zostawilem auto na noc i wczoraj czyli w wigilie zrobi³a mi {biiiiip} prezent Znów to samo! prosze POMOCy! Mam nadzieje ze to nie kolo zamachowe bo nie chce mi sie tego robic przy m40 juz bedzie dla mnie prosciej zeswapowac go na cos innego pomocy
kemot324 - 2010-12-27, 22:57
¦lizga Ci wieniec zêbaty na kole zamachowym. Ko³o do wymiany i pewnie sprzêg³o po tych zabawach przy okazji te¿...
|
|