|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Spręzyny BMW E30 jakie dobrać
lokij1 - 2011-01-06, 00:03 Temat postu: Spręzyny BMW E30 jakie dobrać Mianowicie tak jak w temcie chcialbym zapytac jakie sprezyny dobrac i czy sama wymiana sprężyn mi pomoże kupilem nie dawno e30 i ma 15 oponki z tyłu o profilu 195/65 noi ocieraja mi te oponki o blotniki jako ze moja becia jest dość niska nie wiem czy byla obnizana czy poprstu sie zsiadła jestem ciekaw czy macie jakies pomysly co zrobic żeby ja troszkę podnieść z gleby jakies ze 2 cm chociaz oraz czy sama wymiana sprezyn mi pomoze bo nie chce sie pchac w koszta i wymianiac calego zawieszenia z amorkami tylko gadalem z kumplem ze mozna same sprezynki ile w tym prawdy i ewentualnie jakie sp[rezyny pozakladac proponowal mi szukac za jakiegos innego samochodu powiem szczerze tak nie zalezy mi na wygladze nie musi byc nisko tylko na tym zeby to sie w miare prowadzilo elegancko a jednoczesnie jak jade kompletem ludzi i pelny bagaznik zeby nie obcieralo o nic.
MAM NADZIEJE ZE WSTAWiAM W NOWYM DZIALE NIE ZNALAZŁEM NIC CIEKAWEGO NA TEN TEMAC NA FORUM A ZE JESTEM NOWY LICZE NA WYROZUMIAŁOŚĆ
maaaad - 2011-01-06, 13:29
Przede wszystkim to masz trochę za wysoki profil opony - przy 195 powinno być max 60. Przy szerokości 195 i profilu 65 średnica koła jest o 3,5 cm większa niż przy nominalnym seryjnym 205/55 R15. Ja u siebie mam własnie 195/60 R15 i na seryjnych felgach (szprychówki BBS) nic nigdy mi nie obcierało, mimo że mam zawias mtech (czyli 20 mm obniżony w porównaniu do zwykłego). Obecnie mam trochę szerszą felgę i ociera mi sporadycznie (przez 3 miesiące może ze 2 razy). Same sprężyny jak najbardziej możesz zmienić - polecam seryjne, używane nie są drogie na allegro i nie musisz zmieniać amortyzatorów razem z nimi.
A w ogóle to zajrzyj tam pod spód i sprawdź, co masz za sprężyny - jeżeli jakieś inne niż czarne to istnieje duża szansa, że masz auto rzucone trochę na dół
lokij1 - 2011-01-06, 23:29
Dzieki serdeczne za rade dorwalem nowe oponki troszke wezsze to moze troszke poprawi moj problem bo glownie to ociera o boczne ranty blotnikow i przy okazji wymiany opon moze mi sie uda zerknac pod spod to opisze co i jak glownie to bylem ciekaw czy nic nie popsuje bo mam dosc niski budzet i chce to zrobic jak najtanszym kosztem a nie chce podkladac gum bo amorki trafi dlatego pomyslalem o tych sprezynach
Melis - 2011-01-07, 06:43
Witam!
Jakie masz felgi w aucie? Jeśli masz niskie ET obręcz felgi może być mocno odsadzona od piasty= za blisko nadkola...
Jeśli chcesz wyżej poszukaj może zdrowych sprężyn od touringa.
Pozdrawiam!
|
|