|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Wymiana przekładni kierowniczej w e34
bogib184 - 2011-01-17, 17:18 Temat postu: Wymiana przekładni kierowniczej w e34 Witam. Mam spory luz na kierownicy i po oględzinach stwierdziłem, że to przekładnia kierowniczej. Nie da rady skasować go za pomocą tej skontrowanej śruby, bo już była próba. Posiadam drugą, która wygląda bdb i luzu żadnego nie wyczuwam. Pytanie: wymieniał ktoś z was już sam tą przekładnię i czy nie ma żadnych niespodzianek ? Mam kanał i zawsze robię sam wszystkie remonty (ufam tylko sobie ) a w warsztacie zaśpiewali mi 300 PLN.
MAJSU - 2011-01-17, 17:54 Temat postu: Re: Wymiana przekładni kierowniczej w e34
bogib184 napisał/a: | Witam. Mam spory luz na kierownicy i po oględzinach stwierdziłem, że to przekładnia kierowniczej. Nie da rady skasować go za pomocą tej skontrowanej śruby, bo już była próba. Posiadam drugą, która wygląda bdb i luzu żadnego nie wyczuwam. Pytanie: wymieniał ktoś z was już sam tą przekładnię i czy nie ma żadnych niespodzianek ? Mam kanał i zawsze robię sam wszystkie remonty (ufam tylko sobie ) a w warsztacie zaśpiewali mi 300 PLN. |
Niema żadnych niespodzianek robota prosta jak drut przyda się tylko ściągacz żeby odłączyć środkowy drążek kierowniczy.
bogib184 - 2011-01-17, 17:58
Domyślam się, że chodzi o ten frez
grzesiekd111 - 2011-01-17, 17:58
nie ma żadnej większej filozofii , tym bardziej , ze dysponujesz kanałem , przyda się ściągacz do sforzni ewentualnie można odkręcić łape z przekładni
bogib184 - 2011-01-17, 18:03
Ok, jak pogoda się nie zepsuje to się zrobi - dawno przy babci nie dłubałem Porządna stara maszyna, nie ma co
|
|