|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - e30 problem
Tomala_328i - 2011-01-30, 16:59 Temat postu: e30 problem Witam Wszystkich! Jak jade troche ostrzej to tak kolo 5tys obr zaczyna jakby rozlaczac zaplon i tak caly czas troche to nie przyjemne o co tu chodzi? wszystko bylo dobrze do dzisiaj... pomocy!! model e30 320i coupe z 88roku
[ Dodano: 2011-01-30, 23:49 ]
doszlo jeszcze strzelanie z komina..;/ wszystko bylo dobrze do dzisiaj jak zatankowalem...moze to sie dziac od kijowego paliwa? tankowalem na bliskiej...;/ denerwuje mnie to juz bo nie mozna porzadnie go powkrecac na obroty bo strach od sie zachowuje jakby odcinalo mu paliwo... bede wdzieczny za jakie kolwiek sugestie w tej sprwie... z gory dzieki
[ Dodano: 2011-02-05, 15:13 ]
a wiec... zmienilem pompe paliwa bo myslalem ze moze byc od za malego cisnienia paliwa i ze wtryski leja na cylindry...ale nie, jest to samo paliwo tez nie to tez nie wiec kaplica rece mi opadaja....rano przewaznie odpali normalnie ale zaraz zgasnie i koniec wtedy sie zalewa i jak odpali to jakby przez chwile nie chodzil na wszyskie cyl. ale po chwili jest ok i mozna jechac... kaplica... pomocy
kamilbimmer - 2011-03-07, 20:33
kolego z tego co mowisz to ewidentnie Ci zaplon ucieka, sprawdz swieczki, kable, kopulke i palec i napisz czy cos to dalo pzdr
MARAS - 2011-03-09, 01:02
czujnik położenia wału sprawdzałeś... w m20 przechodzi pod kołem pompy wody często go przeciara jak się poluzuje lub wypadnie z mocowania do obudowy rozrządu, a moze już przyszedł na niego czas...
|
|