BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Intensywne mycie i wycieraczki lamp- są, ale nie chodzą

grzesiek660 - 2011-02-28, 00:56
Temat postu: Intensywne mycie i wycieraczki lamp- są, ale nie chodzą
Witam.

Mógłby ktoś pomóc mi w ogarnięciu tego intensywnego mycia i wycieraczek? Działa tylko zwykłe spryskiwacze na szybę, intensywne mycie nie chodzi tak samo jak spryskiwacze lamp i wycieraczki. Sprawdzałem przy włączonych światłach. Co sprawdzić w pierwszej kolejności? Nie za bardzo wiem jak za to się zabrać. Bezpieczniki są ok.

Dantte26 - 2011-02-28, 01:40

sprawdź przekażnik czy ma dwie dodatkowe wsuwki...być może ktoś założył zwykły...na e30.pl w zakładce download masz cały plik PDF na temat intensywnego mycia + wycieraczki reflektorów...ostatnio doszedłem do ładu u siebie...co się okazało miałem źle podłączone dwie kostki po ściągnięciu maski pod wymiane rozrządu...z tym że miałem w to wszystko wplątane jeszcze grzanie spryskiwaczy...
grzesiek660 - 2011-02-28, 14:55

Prawdopodobnie jest to wina przekaźnika w skrzynce bezpieczników. Czy ktoś z was ma może takie coś na zbyciu?
waski - 2011-02-28, 15:45

pytanie za 100pkt w jaki sposób załączasz to intensywne mycie??
Grzesiek - 2011-02-28, 19:43

waski napisał/a:
pytanie za 100pkt w jaki sposób załączasz to intensywne mycie??
wsisnac manetke od wycieraczek
Dantte26 - 2011-02-28, 19:53

Grzesiek,

dokładnie, ale w przypadku spryskiwaczy i wycieraczek lamp nie ma to znaczenia...oczywiście muszą być zapalone światła... jeśli nie działają to znaczy że coś jest nie teges jak w ww. przypadku...

slawo - 2011-02-28, 20:15
Temat postu: Re: Intensywne mycie i wycieraczki lamp- są, ale nie chodzą
grzesiek660 napisał/a:
Witam.

Mógłby ktoś pomóc mi w ogarnięciu tego intensywnego mycia i wycieraczek? Działa tylko zwykłe spryskiwacze na szybę, intensywne mycie nie chodzi tak samo jak spryskiwacze lamp i wycieraczki. Sprawdzałem przy włączonych światłach. Co sprawdzić w pierwszej kolejności? Nie za bardzo wiem jak za to się zabrać. Bezpieczniki są ok.

wez najpierw sprawdz czy masz plus po wlaczonych swiatlach w wiazce ktora wchodzi do intensywanego!
u mnie przez to nie dzialalo

Dantte26 - 2011-02-28, 20:48

slawo napisał/a:
wez najpierw sprawdz czy masz plus po wlaczonych swiatlach w wiazce ktora wchodzi do intensywanego!
u mnie przez to nie dzialalo

tylko że intensywne mycie nie ma nic wspólnego z włączonymi światłami...powinno działać ale tylko na szybę...włączone światła są wymagane tylko w przypadku działania spryskiwaczy i wycieraczek reflektorów w tym intensywnego ich mycia...