|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - E21 m10 kuleje, problem z gaźnikiem
andzik - 2011-03-06, 18:59 Temat postu: E21 m10 kuleje, problem z gaźnikiem Witam
Mam problem z rekinem, otóż strasznie kuleje silnik, obroty nie są stałe.
I gaźnik nie reaguje na regulacje...
Gaźnik to pierburg b1
Możecie mi doradzić w czym może być problem?
E30 ROST - 2011-03-07, 09:26
gaznik to stare wieki! z tego co sie orientuje nie posiada pompy paliwa!! ale posiada filtr ! moze zatankowales jakis szajs . sproboj sprawdzic filtr paliwa. gazniki rowniez powinno sie czyscic , regulowac, regenerowac jakies zapatki, sprezynki, itd. rozebralem kiedys takie gaznikowe m10 mam tam jakies graty ale szczerze mowiac nic trudnego oprocz samego gaznika technologicznego w nim nie zauwazylem ! a moze wbij go na wysokie obroty daj mu buta moze sie gdzies zadlawil... jakims syfem smieciem
misza - 2011-03-07, 15:44
M10 na gaźniku powinno mieć mechaniczna pompke paliwa i zapewne ma, a co do samego gaźnika to nic sam nie zrobisz bez odpowiedniej wiedzy, książek itp. Najlepiej oddać auto do "gaźnikowca" który ogarnie temat, ten pierburg to prosta konstrukcja. Mógłbys sie pokusić o wymianę na coś wiekszego, np. webera 38(DGAS chyba ma taką nazwę, nie pamiętam teraz dokładnie)
Pozdro
E30 ROST - 2011-03-07, 18:32
musze zobaczyc jaki gaznik mi zostal!! a z tym mechanicznym pompkiem to nie wiedzialem
andzik - 2011-03-07, 20:57
mam w planach zamontować tam gaźniki motocyklowe, ale chciałem ogarnąć tego.
dzięki za pomoc
|
|