| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] Moje wąskie E30 Cabrio
sebsoniki - 2011-03-23, 13:33 Temat postu: [E30] Moje wÄ…skie E30 Cabrio Witam Wszytskich,
Jako że jest to jeden z moich pierwszych postów napiszę conieco o sobie. Generalnie jestem fanem BMW i przez moje ręce przewinęło sie kilka Beemek mimo mojego krótkiego stażu kierowcy. Były ople, alfy romeo i bmw. Już od najmłodszych lat łapałem fascynacje i miłość do marki. Każde BMW ma cos w sobie jednak w moje serce pare lat temu wpadło E30 cabrio na wąskiej lampie. Kilka miesięcy temu udało się spełnić marzenie i kupić wymarzony samochód. Kupiłem go o godzinie 2 w nocy jednak następny ranek i światło dzienne nie przyniosło rozczarowania - tak więc połowa sukcesu za nami. Przez kilka tygodni użytkowania również stan autka nie pozostawił nic do życzenia.
Moje cabrio pochodzi z 1987 roku a kolor to bdajże Cirrussblau mettalic. Autko przyjechało na serjnym zawieszeniu i kołach 15" BBS bmw. To musiało ulec zmianie i tak się stało już tydzień po zakupie. W ciągu tego tygodnia przez moje ręce przewinęły się trzy komplety felg: RH ZW1 8x17", borbet RST 7,5 i 9x16" oraz Brock B1 9x16". Te ostatnie zagościły na autku, gdyż zdecydowanie najlepiej wyglądały, zresztą to koło zawsze przyspażało mnie o ciarki Wszytskie felgi mają ET15 i szerokość 9". Na przód naciągnąłem (po kilku godzinach) opony 195/45/16 a na tył 225/40/16. Przyszedł także czas na zawieszenie. A jak wiecie dobrze jest to ciężki temat w e30. Jestem zwolennikiem bardzo dużej gleby i tak też udało się uczynić w e30. Skróciłem lagę i efekt jest ok. Dodam że autko pracuje na tym zawieszeniu idealnie. Jest delikatnie twardsze ale ładnie wybiera dołki (ładnie wybiera też miską krawężniki ). W autku pracuje stara mała szóstka m20b20. Ale to oczywiście do czasu. Planuje zakup m54 lub m52 (wciąż myślę jeszcze o m30b35). Ale to jeszcze na tyle odległy temat, że nie analizowałem wszytskiego dokładnie. Zmiany kolejne które zamierzam dokonać to BH na przód i StarTec tył i ewentualnie MtechI ale nie mam do konca przekonania co do jego wyglądu na cabrio.
A teraz czas na fotki:
(kilka pierwszych dni - przeróbki itp itd.)
A tu już wersja PRAWIE obecna
Grucha Jr - 2011-03-23, 18:15
No gleba konkret Jak Ty na tym jeździsz? Felga też pasuje, podoba mi się
gtszudi - 2011-03-23, 19:33
mega. podoba mi sie. jeszcze serducho i skorki do srodka i bedzie git.
zytko - 2011-03-24, 07:16
mi tez sie podoba felgi pasuja do niej idealnie
lolek0 - 2011-03-24, 17:39
| Grucha Jr napisa³/a: | No gleba konkret Jak Ty na tym jeździsz? Felga też pasuje, podoba mi siÄ™ |
też mnie interesuje jak ty na takiej glebie jezdzisz po polskich drogach??... Piękna wąska i to w cabrio
Stammek86 - 2011-03-24, 19:00
| lolek0 napisa³/a: | | też mnie interesuje jak ty na takiej glebie jezdzisz po polskich drogach?? |
a co w tym trudnego,troche wprawy i mozna smigać.Moje cabrio na zimowkach też ma mniej wiecej taką glebę i 3 zimy przejezdzilem bez problemu
Po prostu widok auta lezacego na ziemi o poranku rekompensuje wszystkie niedogodnosci i sie o nich zapomina
A co do auta,to jest bezdasznik,jest waska,jest gleba,sa fajne rolki...podoba mi sie
Mentoss - 2011-03-25, 22:25
tez jestem zwolenikiem konkretnej gleby:) niestety u mnie stoi jak koza przod ok:)Ale u ciebie wiedze tyl idealnie lezy i przod takze. Jest mega chetnie bym zamienil moje azev K 9x16 na takie brocki:) pozdro
[ Dodano: 2011-03-25, 22:28 ]
a jeszcze jedno u mnie przod tez bardzo nisko i w dodatku mega beton i zima tez dalo rade jezdzic:)
|
|