| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - oproznianie pelnego baku
Anonymous - 2005-03-10, 12:25 Temat postu: oproznianie pelnego baku w jaki sposob oproznic bak pelny paliwa?
Bruner - 2005-03-10, 15:59
1) Wkladasz wezyk do baku, zaciagasz sie i uwazasz zeby sie nie napic
2) Nie wiem jaki masz model i gdzie masz filtr, ale u mnie po rozlaczeniu przewodow przy filtrze paliwa lalo sie jak z kranu. Tylko nie wiem czy ta metoda wyciagniesz z baku wszystko do dna
3) Tego nie jestem pewien, bo nie wiem czy mi sie samochody nie myla, ale sprawdz czy w dnie zbiornika nie masz sruby spustowej.
Anonymous - 2005-03-10, 16:37
Najlepiej to wsiadz do auta, odpal i jazda!!!!!!!!!!
KWKPiotr - 2005-03-10, 21:44
Kiedyś gdy musiałem spuścić troche paliwa z baku zdjołem przewód zwrotny za regulatorem ciśnienia i tam założyłem szlałfik ... po czym po prostu zapaliłem silnik.
W przypadku większej ilości należało by wyjąć przekaźnik pompy i zewrzeć styki kablem.
Pompa powinna przepompować około 0.8 l w 20s więc 40l trwało by około 17 minut.
Pozdro.
loko - 2005-03-10, 23:37
| moondek napisa³/a: | Najlepiej to wsiadz do auta, odpal i jazda!!!!!!!!!! |
hehe za tego posta to masz u mnie browara 8)
najlepiej się dobrać do tego od spodu przy baku... i odpiąć wężyk... i teraz są według mnie 2 powody...
1. ten mniej realny - wymiana baku - a mało realny dlatego że kto tankuje do pełna mając zamiar zmienić bak (no chyba że uszkodzony został jakoś)
2. chłopak nalał nie tego paliwa co trzeba i dlatego taki zawstydzony 8)
i w tym wypadku nie musisz spuszczać koniecznie wszystkiego do końca... jeśli zalałeś ropy do benzyniaka to spuść ile się da i po prostu zalej do pełna benzyną... a jeśli do diesla wlałeś benzyny to nawet jeśli na pełny bak będzie 1/3 benzyny to diesel i tak to przepali... (kiedyś dolewało się benzyny do ropy w zimę aby się nie wytrącała parafina (mieszanka roppy z benzyną ma niższą temepraturę "przeobrażania"))
|
|