|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - e36 138 lpg ciezko pali na benie kiedy zimny
MAD - 2011-03-28, 14:20 Temat postu: e36 138 lpg ciezko pali na benie kiedy zimny Witam
Autko e36, silnik M43 1,8 z gazem w sekwencji.
Problem jest z uruchamianiem tylko zimnego autka tylko na benzynie.
Moje obserwacje: (zawsze odpalam autko na benzynie)
Jazda tylko na benzynie jest OK.
Jazda na gazie, nastepnego dnia rano musze zakrecic 4 i wiecej razy. W momencie jak odpali chodzi stabilnie.
Jazda na gazie i kiedy przed zgaszeniem chwile popracuje na benzynie rano problemu nie ma.
Problem pojawil sie po regulacji specow od lpg. Choc tez nie od razu.
Stwierdzili ze mam bardzo bogata mieszanke i stad spalanie bylo ogromne. Potwierdzam sporo palil benzyny przed regulacja. Dokonali regulacji benzyny i lpg.
Mozna odniesc wrazenie ze benzyna sie "cofa" o ile tak to mozna nazwac.
Na cieplym silniku (benz+lpg) problem nie wystepuje.
Mozliwe ze to normalne tylko ja szukam dziury w calym
Z gory dziekuje za pomoc.
kazik - 2011-03-31, 22:32
sprawdż ciśnienie paliwa na zimnym silniku
BassQ - 2011-04-02, 20:35
Wtryskiwacz albo reduktor puszcza gas, dlatego musisz kręcić, a efekt braku paliwa to to raczej zalany silnik. A regulacja beznyny przez inst gazowa to śmieszne- to doprowadzenie do punku nim gas rozjechał mape benzyny przez to że ktoś nie umiejetnie ustawił lpg
MAD - 2011-05-21, 20:31
BassQ napisał/a: | Wtryskiwacz albo reduktor puszcza gas, dlatego musisz kręcić, a efekt braku paliwa to to raczej zalany silnik. A regulacja beznyny przez inst gazowa to śmieszne- to doprowadzenie do punku nim gas rozjechał mape benzyny przez to że ktoś nie umiejetnie ustawił lpg |
Troche odswieze temat, moze komus sie przyda.
Miales racje reduktor puszcza gaz. Problem zostal zneutralizowany. Docelowo zmienie reduktor ktorego budowa nie powoduje powyzszego zjawiska.
Pozdrawiam wszystkich
Marcin
|
|