BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - eta stara ----> nowa (czujniki)

majch_e21 - 2005-03-10, 18:16
Temat postu: eta stara ----> nowa (czujniki)
Witam wszystkich
szukalem ale nic ciekawego na ten temat nie znalazlem a chodzi mi o to, ze mam stara ete w e21, mam tez zamontowana skrzynie od tej ety i... po pierwsze ta skrzynia mi sie rozpada, po drugie jest starsznie krotka, po trzecie nie mam predkosciomierza. W garazu mam dobra skrzynie od e21 tyle, ze nie ma w niej tych czujnikow od motronica i stad moje pytanie: czego potrzebuje zeby przeniesc te czujniki na przod silnika tak jak w superecie i czy jest to ciezka do przeprowadzenia operacja ?
pozdrawiam i z gory dziekuje za wszelka pomoc
majch

loko - 2005-03-11, 00:08

musiałbyś jeszcze skądś dorwać koło z podziałką z któej czujnik sobie zczytuje... ten drugi to nie wiem od czego jest... ja z kolei mam superetę i mam skrzynię z czujnikami z których oczywiście nie korzystam... a nie możesz zrobić podmianki z kimś kto ma na odwrót ze skrzynią? a co do krótkich biegów to pamiętaj że żeby mieć odpowiedniej długości biegi to powinieneś mieć dyfer o przełożeniu 2,93...
majch_e21 - 2005-03-11, 09:12

mam rozumiec, ze potrzebuje tylko to kolo z podzalka? dyfer mam 3,63 a bedzie 3,45 i wlasnie do takiego dyfra mam skrzynie (od 323i) dlatego tak mi zalezy na tej przerobce, no chyba, ze tak jak radzi JiM wywale motronic i zaloze L-Jeta
loko - 2005-03-11, 18:55

wiesz, w tej skrzyni w której są czujniki to też chyba jest jakieś koło z podziałką... nie wiem do czego ten drugi czujnik... poza tym jeszcze nie wiem czy te czujniki są takie same czy się różnią (ten z przodu od tego w skrzyni) do tego jeszcze dochodzi mocowanie takiego czujnika do bloku....