|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - szyberdach z laminatu do e30
emgie01 - 2011-05-07, 20:14 Temat postu: szyberdach z laminatu do e30 witam serdecznie drogich klubowiczów !
jak w temacie potrzebuje namiary na kogos kto wykona lub sprzeda szyberdach z laminatu (zaslepke szyberdachu) do e30 !
jest na tym forum wiele osób które budują auto do sportu i to już na pewno przerabiały więc proszę o pomoc
pozdrawiam
zietas - 2011-05-08, 21:18
emgie01 - 2011-05-09, 11:35
a co w tym ?
Cypisek - 2011-05-09, 11:44
Samo wstawienie laminatu zamiast blaszanej pokrywy niewiele Ci pomoże. Blacha nie jest zbyt ciężka. Mechanizm i prowadnice szyberdachu swoje ważą. emgie01 napisał/a: | jest na tym forum wiele osób które budują auto do sportu i to już na pewno przerabiały | to te osoby wywalały cały szyberdach i powstałą dziurę zaślepiały płatem plexi lub zaspawywały blachą.
rafalkita - 2011-05-09, 12:21
Też był bym chętny na taką zaślepkę.
Chodzi o to żeby wyrzucić cały szyberdach z mechanizmem i wkleić taką zaślepkę.
Wklejanie plexy lub zaspawywanie blachą wygląda nieestetycznie.
Taką zaślepkę z laminatu można pomalować pod kolor i będzie wyglądała jak oryginał.
Łukasz - 2011-05-09, 12:29
rafalkita napisał/a: | Też był bym chętny na taką zaślepkę.
Chodzi o to żeby wyrzucić cały szyberdach z mechanizmem i wkleić taką zaślepkę.
Wklejanie plexy lub zaspawywanie blachą wygląda nieestetycznie.
Taką zaślepkę z laminatu można pomalować pod kolor i będzie wyglądała jak oryginał. |
wklejanie plexi czy zaspawywanie blachą wygląda kozacko a nie nieestetycznie. Auto do sportu czy show car? Oto jest pytanie
MaxxxS - 2011-05-09, 13:44
ja mam zaspawany.... kupa roboty bo bardzi spawy sciągają dach. mniej roboty wyjdzie z plexy. wiekszość jakie widziałem to w najprostrzy sposób - docina się plexy tak aby zakryło dziurę - dziurki nity i klej do szyb.
rafalkita - 2011-05-09, 14:28
Nie wiem czy jest to aktualne ale znalazłem coś takiego.
http://www.pesch.cz/bmw/bmw-e30
emgie01 - 2011-05-09, 19:58
mi nie chodzi o to żeby było estetycznie,to auto ma jeździć a nie wyglądać każdy kg jest ważny.... dzięki wszystkim za odpowiedzi, jak ktoś ma coś jeszcze do dodania to niech śmiało pisze ! p.s macie zdjęcia jak wygląda taka plexi na e30 ?
to co podlinkował ralalkita też się przyda...o coś takiego mi właśnie chodziło, pytałem już pare firm które działają z laminatami w pl i nikt tego nie ma ofercie a czesi jak widać mają
Pietrek - 2011-05-10, 22:47
Jak jesteś ogarnięty z laminatem to sam dasz rade zrobić taką zaślepke na bazie zwykłego szybra ...
grunt to zrobić forme z laminatu.
emgie01 - 2011-05-10, 23:02
ogarnięty z laminatem średnio jestem,nigdy tego nie robiłem więc wole nie eksperymentować...
dla informacji jak ktoś zaintersowany : czech chce 55 Euro z przesyłką za tą zaślepke.... o połowe taniej wyjdzie kupić płyte plexy lub poliwęglanu i zrobić coś takiego :
http://www.google.pl/imgr...1t:429,r:14,s:0
ktoś sie orientuje jaką najlepiej grubość płyty do tego wynalazku użyć ? 4 mm będzie ok ?
rafalkita - 2011-05-11, 06:19
Nigdy nie rozbirałem szyberdachu ale może da się wywalić cały mechanizm dorobić jakieś uchwyty i wkleić oryginalną blachę z szyberdachu.
Sosen - 2011-05-12, 09:57
rafalkita napisał/a: | Nigdy nie rozbirałem szyberdachu ale może da się wywalić cały mechanizm dorobić jakieś uchwyty i wkleić oryginalną blachę z szyberdachu. |
Właśnie tak mam zamiar zrobić u siebie, wkleić na klej do szyb samą oryginalną blachę.
|
|