| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e30] to złączka czy nastałe kabelki?? jak naprawic
ArtiBig - 2005-03-13, 19:20 Temat postu: [e30] to złączka czy nastałe kabelki?? jak naprawic wyleciały mi kabelki z tego plastiku na słupku mocowania dzwi kierowcy i niedziała mi centralny chciałem rozpiac bo wydaje mi sie ze to złaczka wiec ciągnełem az pusciły kolejne dwa i teraz niedzała lusterko a jeszcze jest z 8 kabelków i boje sie nie zepsuc całkiem bo niedojde co i jak
to nawet na milimetr nie ruszyło rozebrałem boczek i niedam rady wypchnąc tej kostki z otworu
ma ktos na to rade bo nawet jak sie pozbede tej kostki albo dam inna to w drzwiach i z boku nóg kierowcy te przewody sa tak na styk dopasowane wiec chyba trzeba dzosztukować
prosze o rade dał bym foto ale niewiem jak [/img]
Artur C. - 2005-03-13, 19:41
Jak zdjołeś gumę z tej kostki u góry i u dolu są języczki- ściśnij je do siebie a kombinerkami chwyć za wystający nadlew na środku wtyczki i wyciągnij ją. Druga część wtyczki zostanie w kaście.
ArtiBig - 2005-03-13, 19:49
no czyli jest to złączka ciągnełem tak i nic nie idzie nieidzie
ciagnełem mocno bo juz nawet chciałęm zeby mi całośc wyszła i zonk
Artur C. - 2005-03-13, 19:56
Idzie bardzo ciężko ale wychodzi ciągnąc za środek wtyczki tylko trzeba dobrze odbezpieczyć te dwa języczki np. dwie blaszki .
Zbychu - 2005-03-15, 09:09
Czesć Arti. Ja miałem to samo. Wcięło mi elektryczne szyby więc ja do tej kostki. Rozłączyłem na siłę i klops. Miałem tak zaśniedziałe końcówki że się porozsypywały. Musiałem potem je sztukować. Na szczęście mam drugą instalację do e30 więc nie było problemu. Podejrzewam że skoro u Ciebie tez nie chce puścić ta kostka to będziesz miał to samo...
Jak coś to daj znać. Razem coś wykombinujemy...
|
|