| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Rozrzad w M42
kicha - 2005-03-14, 23:22 Temat postu: Rozrzad w M42 Witam nosze sie z zamiarem wymiany rozrzadu latem w moim iS'ie z 90 roku bo mam juz nakulane 182 tys i stad moje pytanko do tych co juz tego dokonali a mianowicie co nalezy wymienic i jakie sa mniej wiecej koszta (chodzi o oryginalne czesci) w wersji OPTYMISTYCZNEJ i w wersji PESYMISTYCZNEJ wielki dzieki.
Anonymous - 2005-03-15, 16:19
Jeżeli nie słychać łańcucha to go nie wymieniaj bo po co. Ale jak się uprzesz to mogę Ci napisać co i jak.
Pozdrawiam
southOFheaven - 2005-03-16, 10:37
witam
ja mam isa z przebiegiem 252tys. lancuszek troszeczke slychac<bardziej slychac szum wiatraka;]> ale nie mam zamiaru wymieniac ...w sumie to wszystko zalezy od stylu jazdy od samego poczatku...slyszalem ze lancuchy bez problemu powinny wytrzymac ze 300tys.. a wymiana baardzo kosztowna jesli sie uprzemy na dobrej jakosci czesci ..<przynajmniej mozna zrobic drugie 300tys bo jednostki bmw sa baardzo trwale>
pozdr
Anonymous - 2005-03-16, 10:55
Jeśli chodzi o wymiane to w gre wchodzą w 85-90 % oryginalne części, jak komuś nie przeszkadza rechot to nie musi wymieniać.
Pozdrawiam
kicha - 2005-03-16, 11:15
Ale jesli juz zalozmy slychac lancuszek to czy nie traci troszke na mocy wtedy nasz silniczek??
Anonymous - 2005-03-16, 12:21
Traci, bo rozrząd jest przestawiony. Po wymianie łańcucha mechanik powiedział, że rozrząd jest zupełnie inaczej ustawiony niż poprzednio, no i jak już jechałem to różnica w osiągach wyszła.
southOFheaven - 2005-03-16, 19:43
tak przy okazji skoro jestesmy przy temacie to gdzie mozna kupic lancuszek rozrzadu? (chcialbym sie wczesniej ubezpieczyc ta wiedza>..mieszkam w malej miejscowosci i raczej wchodza w gre sklepy internetowe..chociaz moge dojechac do wawy <tylko gdzie? > ..potrzebuje rady kogos kto wymienial i placil za te czesci.
dzisiaj odpalilem swojego isa po jakiejs 4dniowej przerwie..przez jakies 2 minuty chodzil jak diesel ..co to oznacza...tylko nie stresujcie mnie.
pozdr raz jeszcze
Anonymous - 2005-03-16, 21:54
Jeśli Is na zimno chodzi jak diesel to napinacz na pewno powiedział pa pa. Łańcuch można dostać z Faga lub Febiego (w granicach 120 zł) lub oryginał, w tym ostatnim przypadku promocyjna cena, jedyne 495 zł.
Pozdrawiam
Monika Baura - 2005-03-20, 18:20
Nowy oryginalny napinacz BMW do m42 340 zł. I wogóle nie przesadzajmy z tymi kolosalnymi cenami cześci do IS-a. (no moze oprócz przewodów WN Kolega mial teraz "zdemolowany": rozrząd, i za oryginalne graty oprócz napinacza, bo był dobry, zapłacił u FUS-a 890zł. Nowe koła sa teraz robione z innego, trwalszego materiału (szare, stare były czarne) Jeśli na stary przejechał 175tys. km, to na nowym... W m40 czy m20 zapłacisz za kompletny oryginalny rozrząd 500 zł, ale po 40tys bedziesz się bał już że strzeli. Tak wiec wcale nie ma takiej tragedi. Poprostu jesli chce sie miec zadbany silnik, raz na x lat trzeba sie szarpnąć na pere stówek i masz spokój. Powiecie że te wszytkie m20 sa w takim idealnym stanie i grzesza bezawaryjnościa ? Napewno nie.
southOFheaven - 2005-03-22, 09:58
340 zł? bede wdzieczny za informacje gdzie mozna go kupic:D
aa i przy okazji jak zdjac zapieczone koła..macie jakies dobre sposoby???? odkrecilem sruby i kolo trzyma sie jak przyspawane probowalem lekko pukac mloteczkiem..czymkolwiek i nic...pomocy bo wiosna a ja nie chce jezdzic caly rok na zimowkach...
rogaś318 - 2005-03-22, 13:56
Pukasz do skutku az spadnie. potem bierzesz dobra szczotke druciana i szorujesz krawedz piasty z rdzy dokladnie, pyl i potem zakladasz kolo. podobno mozna tez nalozyc odrobinke smaru ale nie jestem co do tego przekonany..
|
|