|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
Nasze Śmigiełka - [E30] biało czarny mat - micham
micham - 2011-06-24, 13:33 Temat postu: [E30] biało czarny mat - micham Powoli kończę robić swoją E30, tak więc chciałem zaprezentować ją szerszemu gronu.
Na początku była antylopa z zarżniętym silnikiem 1,6
Potem dostała nowe serducho:
silnik 2.7 stara eta z głowicą 2.0 i góra 2.5 - do tego barany HARTGE
Ostatnio przyszedł czas na malowanie. Ze względu na chęć wyróżniania się z tłumu cały lakier zarówno biało jak i czarny są matowe:
I efekt końcowy wyszedł tak:
Z tego miejsca chciałem podziękować wszystkich którzy pomagali i nadal pomagają w pracach wykończeniowych.
Szczególne podziękowania za włożoną pracę i serce należą się Błagiemu (E30 ROST), gdyby nie on projekt dawno by umarł śmiercią naturalną.
Skwiro E30 - 2011-06-24, 15:19
Fajnie Ci to wyszło i dobry pomysł z tym matem Powiem Ci, że mat robi większą furorę niż połysk, a wiem bo sam mam swoją e30 całą w czarnym macie i fajnie jest czuć wzrok przechodniów na sobie
marcinek_89 - 2011-06-24, 19:26
A hak zostaje?
micham - 2011-06-24, 19:35
Skwiro E30 napisał/a: | mat robi większą furorę niż połysk |
właśnie zauważyłem. A że osobiście jeszcze nie widziałem samochodu w białym macie, choć słyszałem że są, stąd wybór padł właśnie na niego.
Skwiro E30 napisał/a: | fajnie jest czuć wzrok przechodniów na sobie |
fakt, niech się przyglądają i zachwycają. Byle nie malowali bo mat stanie się oklepanym kolorem.
marcinek_89 napisał/a: | A hak zostaje? |
Na razie nie przeszkadza, więc zostaje. Pomysł jest taki żeby odwrócić go do góry nogami i podnosić samochód do góry w celu zmiany kół bo upalaniu:)
gatun0 - 2011-06-24, 19:42
zrób coś z tymi ramkami przy oknach , zdecyduj się albo shadow , albo chrom .
juniorszogun - 2011-06-26, 19:59
co za artysta lakierował ci ten dach ? smugi masz na macie ( nieprawidłowe nakładanie )
micham - 2011-06-27, 07:58
gatun0 napisał/a: | zdecyduj się albo shadow , albo chrom |
na dniach zamieniam szybki, i całość będzie w shadow, także spokojnie.
juniorszogun napisał/a: | smugi masz na macie |
to nie smugi tylko zdjęcie robione zaraz po malowaniu i jeszcze mokre
bono20002 - 2011-06-27, 13:33
Zapraszamy na hamownię do Mińska Mazowieckiego w takim razie, zobaczymy co wyszło z modzenia bo jestem ciekaw bardzo , napisz chociaż jak śmiga .
Pozdro
E30 ROST - 2011-06-27, 20:40
niop poznaje troche przy furce czasu spedzilismy czasu jak i %....warto bylo czydziecha zamiata jak powinna i to najwazniejsze niedlugo biale nadkola beda czarne od gumy!!
juniorszogun - 2011-06-27, 21:17
to w takim razie efekt końcowy napewno jest rewelacyjny skoro wystawiliscie autojeszcze a mokrym lakierem na zewnatrz
micham - 2011-06-27, 21:21
ja nie narzekam na zewnątrz po prostu szybciej wysychało może będzie okazja to sam ocenisz
E30 ROST - 2011-06-28, 09:10
juniorszogun napisał/a: | to w takim razie efekt końcowy napewno jest rewelacyjny skoro wystawiliscie autojeszcze a mokrym lakierem na zewnatrz |
mat z utwardzaczem schnie inaczej niz połysk ...
pogoda była prześliczna ... i pytanie do ciebie lakiernik jestes ze sie czepiasz?
micham - 2011-06-28, 13:31
E30 ROST napisał/a: | i pytanie do ciebie lakiernik jestes ze sie czepiasz? |
chciał po prostu pokazać że spotrzegawczy
Łukasz - 2011-06-28, 14:17
E30 ROST napisał/a: | juniorszogun napisał/a: | to w takim razie efekt końcowy napewno jest rewelacyjny skoro wystawiliscie autojeszcze a mokrym lakierem na zewnatrz |
mat z utwardzaczem schnie inaczej niz połysk ...
pogoda była prześliczna ... i pytanie do ciebie lakiernik jestes ze sie czepiasz? |
Wystawienie auta w "śmigiełkach" wiąże się z takimi ewentualnymi uwagami i trzeba się z tym pogodzić
Auto może i jest fajne, ale w konkursie piękności to by nie powalczyło...
micham - 2011-06-28, 15:02
Łukasz napisał/a: |
Wystawienie auta w "śmigiełkach" wiąże się z takimi ewentualnymi uwagami i trzeba się z tym pogodzić |
Jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Ale nie przesadzajmy z osądami. Chłopak na podstawie zdjęc mówi o smugach, gdzie może to być równie dobrze załamanie światła, tak więc bez cwaniakowania
Łukasz napisał/a: | Auto może i jest fajne, ale w konkursie piękności to by nie powalczyło... |
Nie pod tym kątem było robione ma się podobać przede wszystkim mi, a wrzuciłem na "śmigiełka" żeby był po nim jakiś ślad.
juniorszogun - 2011-06-28, 22:08
micham napisał/a: | E30 ROST napisał/a: | i pytanie do ciebie lakiernik jestes ze sie czepiasz? |
chciał po prostu pokazać że spotrzegawczy |
Nie fryzjer jestem hahahah
w nawiasie jestem Lakiernikiem i wiem jaka jest technika nakladania matu wiec nie dyskutujmy wiecej na ten temat
a jak masz wątpliwosci czy jestem lakiernikem to zajżyjw galerie ¤ [E36] by DTMPOWER & MGarage M62B44
te auto zostało wykonane przezemnie pozdrawiam
E30 ROST - 2011-06-29, 09:56
no to brawo dla Ciebie .......
|
|