BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] biało czarny mat - micham

micham - 2011-06-24, 13:33
Temat postu: [E30] biało czarny mat - micham
Powoli kończę robić swoją E30, tak więc chciałem zaprezentować ją szerszemu gronu.

Na początku była antylopa z zarżniętym silnikiem 1,6

Potem dostała nowe serducho:
silnik 2.7 stara eta z głowicą 2.0 i góra 2.5 - do tego barany HARTGE

Ostatnio przyszedł czas na malowanie. Ze względu na chęć wyróżniania się z tłumu cały lakier zarówno biało jak i czarny są matowe:

I efekt końcowy wyszedł tak:

Z tego miejsca chciałem podziękować wszystkich którzy pomagali i nadal pomagają w pracach wykończeniowych.
Szczególne podziękowania za włożoną pracę i serce należą się Błagiemu :beer: (E30 ROST), gdyby nie on projekt dawno by umarł śmiercią naturalną.

Skwiro E30 - 2011-06-24, 15:19

Fajnie Ci to wyszło i dobry pomysł z tym matem ;) Powiem Ci, że mat robi większą furorę niż połysk, a wiem bo sam mam swoją e30 całą w czarnym macie i fajnie jest czuć wzrok przechodniów na sobie ;)
marcinek_89 - 2011-06-24, 19:26

A hak zostaje? :P :wink:
micham - 2011-06-24, 19:35

Skwiro E30 napisał/a:
mat robi większą furorę niż połysk

właśnie zauważyłem. A że osobiście jeszcze nie widziałem samochodu w białym macie, choć słyszałem że są, stąd wybór padł właśnie na niego.

Skwiro E30 napisał/a:
fajnie jest czuć wzrok przechodniów na sobie

fakt, niech się przyglądają i zachwycają. Byle nie malowali bo mat stanie się oklepanym kolorem.

marcinek_89 napisał/a:
A hak zostaje?

Na razie nie przeszkadza, więc zostaje. Pomysł jest taki żeby odwrócić go do góry nogami i podnosić samochód do góry w celu zmiany kół bo upalaniu:)

gatun0 - 2011-06-24, 19:42

zrób coś z tymi ramkami przy oknach , zdecyduj się albo shadow , albo chrom .
juniorszogun - 2011-06-26, 19:59

co za artysta lakierował ci ten dach ? smugi masz na macie ( nieprawidłowe nakładanie )
micham - 2011-06-27, 07:58

gatun0 napisał/a:
zdecyduj się albo shadow , albo chrom

na dniach zamieniam szybki, i całość będzie w shadow, także spokojnie.

juniorszogun napisał/a:
smugi masz na macie

to nie smugi tylko zdjęcie robione zaraz po malowaniu i jeszcze mokre :lol:

bono20002 - 2011-06-27, 13:33

Zapraszamy na hamownię do Mińska Mazowieckiego w takim razie, zobaczymy co wyszło z modzenia bo jestem ciekaw bardzo , napisz chociaż jak śmiga .

Pozdro

E30 ROST - 2011-06-27, 20:40

niop poznaje !! troche przy furce czasu spedzilismy :P czasu jak i %....warto bylo czydziecha zamiata jak powinna i to najwazniejsze niedlugo biale nadkola beda czarne od gumy!!
juniorszogun - 2011-06-27, 21:17

to w takim razie efekt końcowy napewno jest rewelacyjny skoro wystawiliscie autojeszcze a mokrym lakierem na zewnatrz ;)
micham - 2011-06-27, 21:21

ja nie narzekam :) na zewnątrz po prostu szybciej wysychało :P może będzie okazja to sam ocenisz :D
E30 ROST - 2011-06-28, 09:10

juniorszogun napisał/a:
to w takim razie efekt końcowy napewno jest rewelacyjny skoro wystawiliscie autojeszcze a mokrym lakierem na zewnatrz ;)

mat z utwardzaczem schnie inaczej niz połysk ...
pogoda była prześliczna ... i pytanie do ciebie lakiernik jestes ze sie czepiasz?

micham - 2011-06-28, 13:31

E30 ROST napisał/a:
i pytanie do ciebie lakiernik jestes ze sie czepiasz?

chciał po prostu pokazać że spotrzegawczy ;)

Łukasz - 2011-06-28, 14:17

E30 ROST napisał/a:
juniorszogun napisał/a:

mat z utwardzaczem schnie inaczej niz połysk ...
pogoda była prześliczna ... i pytanie do ciebie lakiernik jestes ze sie czepiasz?

Wystawienie auta w "śmigiełkach" wiąże się z takimi ewentualnymi uwagami i trzeba się z tym pogodzić :)

Auto może i jest fajne, ale w konkursie piękności to by nie powalczyło... :mg:

micham - 2011-06-28, 15:02

Łukasz napisał/a:

Wystawienie auta w "śmigiełkach" wiąże się z takimi ewentualnymi uwagami i trzeba się z tym pogodzić :)

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam. Ale nie przesadzajmy z osądami. Chłopak na podstawie zdjęc mówi o smugach, gdzie może to być równie dobrze załamanie światła, tak więc bez cwaniakowania :)

Łukasz napisał/a:
Auto może i jest fajne, ale w konkursie piękności to by nie powalczyło... :mg:

Nie pod tym kątem było robione :P ma się podobać przede wszystkim mi, a wrzuciłem na "śmigiełka" żeby był po nim jakiś ślad.

juniorszogun - 2011-06-28, 22:08

micham napisał/a:
E30 ROST napisał/a:
i pytanie do ciebie lakiernik jestes ze sie czepiasz?

chciał po prostu pokazać że spotrzegawczy ;)

Nie fryzjer jestem hahahah
w nawiasie jestem Lakiernikiem ;) i wiem jaka jest technika nakladania matu wiec nie dyskutujmy wiecej na ten temat
a jak masz wątpliwosci czy jestem lakiernikem to zajżyjw galerie ¤ [E36] by DTMPOWER & MGarage M62B44

te auto zostało wykonane przezemnie pozdrawiam

E30 ROST - 2011-06-29, 09:56

no to brawo dla Ciebie ....... :jupi: :spoko: