| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Falowanie obrotów przy jeździe, gwałtowne!
Jawor - 2005-03-16, 18:00 Temat postu: Falowanie obrotów przy jeździe, gwałtowne! Witam!
Widze ze wsród was mozna szukać pomocy więc pytam!
Moj problem przedstawia sie nastepująco...silnik m20 2,3l...przy płynnej jezdzie np. 120km/h, silnik potrafi zacząć skakać obrotami...gwałtownie traci moc, potem ją odzyskuje...potrafi czasem zgasnąc, albo zwolnić falowac obotami i nie zgasnąć. Dzieje sie tak przy płynnej jezdzie bez dodawania gwałtownie gazu..ale takze podczas zwykłej jazdy ulicznej...ale w tym przypadku dzieje sie to żadko. Czy to moze być wina tylko i wyłącznie świec..czy to cos poważniejszego. Prosze o rady..nie chce zostac oszukany przez żadnego mechanika, dlatego pytam sie Was jako pierwszych. Jesli bedzie poterzeba innych danych to podam. Dodam ze moje 2,3 jezdzi na Motronicu.
sebo - 2005-03-16, 18:43
nie wiem dokladnie jak to wyglada u ciebie ale u mnie jest podobnie od kilku dni sprawdz czy te falowania i utrata mocy nie zbiega sie przypadkiem z wjechaniem w wieksza wode (jest teraz wlasciwie wszedzie) u mnie to jest wlasnie to a konkretnie kable zalalo mi ostatnio kable w okolicach kopolki do takiego stopnie ze fura stanela i niechciala odpalic po zdjeciu wody z przewodow szmatka odpalil jakgdyby nic sie nie stalo
loko - 2005-03-16, 23:53
albo może coś nie kontaktuje? ja tak mam czasem ale u mnie to wina przepływki... ścieżki już się wytarły i niedokładnie podaje... albo kopułka np. rozkręć i przeczyść...
|
|