|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Przekładnia ze wspomaganiem e30 320
szplin2011 - 2011-07-16, 16:12 Temat postu: Przekładnia ze wspomaganiem e30 320 Witam wszystkich,może tamat już był-szukałem i nic nie znalazłem co by mi pomogło.Mam e30 320 z 90r i mam luz na listwie ze wspomaganiem.Znalazłem pare tematów i wszędzie pisało o tym iż da się ten luz usunąć dokręcając i komtrując śruby do tego celu.Cały sęk w tym że ja obejrzałem całą listwe pare razy i w miejscach gdzie inni pisali że są te śruby nic nie znalazłem,wogóle nie ma czegoś takiego.Czy to oznacza że tzw domowym sposobem nic nie zdziałam?Proszę tylko o krótką odpowiedź POZDRAWIAM WSZYSTKICH.
spr - 2011-07-17, 15:14
szplin2011, wydaje mi się że pytasz o jedno a szukasz drugiego.
Czym objawia się owy luz i jak to sprawdziłeś?
Wydaje mi się że to o czym piszesz to krzywe drążki kierownicze.Recepta: wymienić na nowe.
szplin2011 - 2011-07-17, 19:50
Witam,drążki są dobre.Położyłem się pod bryke i ręką kręciłem kolumną przy samej listwie i stąd wiem że wine(luz) ma listwa.Chodzi mi tylko o to czy jeżeli nie mam nigdzie na listwie śruby do zlikwidowania tego luzu to musze albo oddać listwe do regeneracji lub wymienić.POZDRAWIAM.
spr - 2011-07-18, 09:46
aha no powie szczerze że nie wiem by było tam co regulować. a na kierownicy wyczuwasz luzy?sprawdź luzy na odpalonym silniku czy występują.
|
|