BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Czarna Lista - E30 316i z Dolska. ODRADZAM!

Sławek87 - 2011-07-30, 21:21
Temat postu: E30 316i z Dolska. ODRADZAM!
Link do ogłoszenia: http://otomoto.pl/bmw-316-C20041756.html

Właśnie wróciłem z wycieczki do miejscowości Małachowo koło Dolska w woj. wielkopolskim...
Opiszę krótko jak sprawa wyglądała. Zadzwoniłem dziś do faceta, wypytałem o to czy auto jest faktycznie w oryginalnym stanie, czy nie bita, nie malowana itd... Zarzekał się, że jest w stanie idealnym! Wszystko ekstra, auto prosto z Niemiec, zero rdzy itd. Więc wsiadłem w auto i pojechałem...
Po dotarciu na miejsce nie minęło 10 sekund a już mi się odechciało. Oglądałem samochód tylko z prawej strony, bo reszty nie było sensu... lakier na błotniku przednim cały popękany, drzwi to samo. Na lewym tylnym nadkolu nie mały zaciek. Prawy tylny słupek malowany, ale tak kiepsko i tak innym odcieniem, że daltonista by odróżnił :shock:
Zapytałem się co to ma być... On na to no jak wiadomo, ,,auto ma 20 lat bla bla bla,,... Więc ja na to wprost, że mnie oszukał i że niech oddaje za paliwo bo auto to po prostu lump, a nie ideał jak mnie zapewniał. Oczywiście nie chciał oddać :mrgreen: . Wyrażał również chęć zrobienia mi krzywdy :roll:
Poinformowałem go, że ma zapewnioną odpowiednia opinię o nim i o jego e30.
Zdenerwowany zaczął mi grozić, że mnie załatwi itd :roll:
Zrobiłem 300km na darmo.

Podsumowując auto lump, a sprzedawca oszust i wyjątkowy buc. NIE POLECAM.

Foto:

Cypisek - 2011-07-31, 14:31

Nie wiem czego ty się spodziewałeś po takiej cenie i po takich fotach....
Sławek87 - 2011-07-31, 14:43

Cypisek napisał/a:
Nie wiem czego ty się spodziewałeś po takiej cenie i po takich fotach....

Przez moje ręce przewinęło się już kilka e30-stek. Ich wartość była różna, od niecałych 2 tys do 25tys. I wiem, że czasem można trafić lekko wypłowiałą, nie koniecznie super zadbaną, ale bardzo zdrową sztukę z oryginalnym lakierem za właśnie nie dużą kwotę.
Tutaj, lakier wypłowiały, nie picowany, auto prosto z Niemiec.. wiec zadzwoniłem. Reszta tak jak pisałem w pierwszym poście.

Teraz to można pisać, że foty, że cena... A tak naprawdę mogła to być okazja.

Cypisek - 2011-07-31, 15:13

Sławek87 napisał/a:
A tak naprawdę mogła to być okazja.

nie ma okazji : ]

Sławek87 - 2011-07-31, 15:20

Cypisek napisał/a:
Sławek87 napisał/a:
A tak naprawdę mogła to być okazja.

nie ma okazji : ]

Też tak myślałem, dopóki sam nie natrafiłem na dwie takie okazje ;) . No nic, trudno. Trzeba szukać dalej.

MaxxxS - 2011-08-02, 19:48

wystarczyłoby mi spojrzeć na zdjęcia z aukcji aby nie robić tyle klocków... nie mówię tu o tej beemce ale o całej otoczce... widać same " bezwypadki igły"
Na pierwszy rzut oka widać ze to jakiś bazar lumpów .. sam jesteś sobie winien.

Sławek87 - 2011-08-03, 10:39

MaxxxS napisał/a:
wystarczyłoby mi spojrzeć na zdjęcia z aukcji aby nie robić tyle klocków... nie mówię tu o tej beemce ale o całej otoczce... widać same " bezwypadki igły"
Na pierwszy rzut oka widać ze to jakiś bazar lumpów .. sam jesteś sobie winien.

Tak tak. Po fakcie, jak już napisałem, że auto lump to wszyscy mądrzy.
Nie bazar lumpów, tylko mechanika pojazdowa.

blue - 2011-08-03, 11:11

Powiem szczerze ze tez bym pojechał po ta beemke bo widać na zdjeciu ze ładna.Ale cóż czasem można się przejechać.Zgadzam się ze Sławekiem87,czasem można wyrwać ładna za grosze.

Generalnie jak to mówią.... Mądry polak po szkodzie

Dobrze ze opisałeś go na forum bo tez miałem ją na oku :oops:

SlawekCh - 2011-08-15, 12:58

Powiem tak zdarzają się okazję i czasami warto pędzić. Jednak jak kolega napisał nie tym razem. Trudno ale jest przestroga dla innych z tym autem