|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - BLACHARKA, możliwe do naprawienia i czy warte naprawienia.
Piotrek325 - 2011-08-29, 19:12 Temat postu: BLACHARKA, możliwe do naprawienia i czy warte naprawienia. Witam.
e30 rok 87, coupe. podłoga w opłakanym stanie. Miejsce na podnośnik przegniłe/przerdzewiałe, młotkiem bym wybił dziurę na wylot.
zobaczcie zdjęcia i powiedzcie czy sens to robic (bardzo duzo kasy wlozylem w to auto) a jak robic to mniej wiecej ile by kosztowala naprawa tego ?
beryl - 2011-08-29, 22:37
Dobry blacharz ogarnie. A reszta budy jak? progi, nadkola?
Piotrek325 - 2011-08-30, 01:51
jak sadzisz ? ile kasy ? reszta w miare ok !
beryl - 2011-08-30, 21:28
To zależy od blacharza. Podjedź do jednego, drugiego, ale w Wawce to cię skasują jak cygan za matkę. Im dalej od centrum tym taniej. Może poszukaj jakiegoś blacharza dalej i podwieź auto do roboty. Jest chyba forum blacharskie, daj ogłoszenie, może ktoś wyceni i zrobi.
makkus - 2011-08-30, 22:17
Ze zdjęć wnioskuje, że błotniki, drzwi (doły) czy też pas tylny nie jest w najlepszej kondycji...
jeśli tak, to generalnie jest to już odbudowa a nie naprawa.
Zasadnicze pytanie, do czego ma służyć to auto? Jako dupowóz? jak ma wyglądać optycznie? idealnie, nie najgorzej, czy "widać że jeździ siłą woli" ?
I na jak długo ?(wiem, że jak najdłużej, tak chcą wszyscy-tylko że są pewne realia)
Na dzień dobry liczyłbym się z kosztami rzędu 1300 wzwyż (bo wiem, że zakres prac jest znacznie większy niż zdjęcia przedstawiają...)
Gdyby jednak ( w co niewątpliwie wątpię ) tylko podłoga wymagała prac blacharskich, reszta tip top to jeszcze się opłaca, ale biorąc pod uwagę wymianę progów, pasa...etc to dochodzi malowanie, i w zasadzie przestaje się to opłacać.
Na co dzień zajmuję się odbudowami i wiem, że koszty są ogromne...
czasami lepiej poszukać bardzo ładnej budy za 2-4tysiące, przełożyć ( o ile dysponuje się w stanie igła) zawieszenia, silnik, środek...i cieszyć się kolejnym samochodem...
Piotrek325 - 2011-08-30, 23:02
samochod i tak mial w całości byc lakierowany. Ale chyba odpuszczam temat tej budy, bo tak jak kolega napisal, to nie jedyne co trzeba zrobic. a nie ma sensu mnozyc kosztów jak taniej wyjdzie kupic zdrowa/zdrowszą bude i lekko ją odświeżyć i zakonserwować
Ogolnie auto ma byc baza do budowania samochodu do poruszania się na codzien z silnikiem m50b25 badź może v8, z dobrym (niefabrycznym) wyciszeniem, klima, skórzanymi stołkami itd. Czyli cywilny wóz z troche lepszym silnikiem
dynamical - 2015-06-16, 08:12
Dokładnie jeśli masz dobrego blacharz to może on zdziałać cuda. Ja swoje auto oddaje tylko w jedno miejsce i pomimo, że już parę razy miało poważniejsze rysy tudzież wgniecenie (moja zona niestety nie potrafi parkować;/) to w ogole tego nie widać.
Cypisek - 2015-06-16, 19:28
dynamical
kiedy ten śmieć zostanie wywalony do kosza?
Adam86 - 2015-06-17, 18:33
A ja się pytam gdzie jest admin.. !
nokerman - 2015-06-17, 21:50
tutaj ... ale osochoci?
Cypisek - 2015-06-18, 00:32
nokerman, o pozycjonowanie, o takie gnidy jak dynamical i inne tego typu persony z linkami w podpisie.
ChriS - 2015-06-18, 17:23
Ja też widzę problem ,niestety nie znam się i nie wiem czy jest jakaś opcja żeby takie typki w przyszłości tu nie śmieciły.Jak rozumiem samo usuwanie takich postów nic nie daje?
Cypisek - 2015-06-19, 10:22
Może jakieś blokowanie możliwości umieszczania linków w podpisie? Wywalamy podpis i tyle.
ChriS - 2015-06-19, 17:37
Można spróbować,ale obawiam się ,że będą wpisywać linki w tekst postu.
nokerman - 2015-06-20, 21:37
pozamiatane w razie co meldować
|
|