BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Projekty i realizacja - BMW 318 is Łukasz e30

lowczaspl - 2011-09-26, 13:01
Temat postu: BMW 318 is Łukasz e30

Siemanko wszystkim. Przedstawię wam moją e30. Kupiłem ja w maju za niecale 4 tyś , no i jak wiadomo zabrałem sie do roboty wymieniłem wszystko oprócz silnika , całkowity remont silnika uszczelnienie itp kompletny rozrząd nowa glowica itp nowe sprzęglo, visko, chłodnica, nowy most, walek sportowy, podpora wału guma na wale i na moście, poduszki pod silnikiem i skrzynia, kompletne całe zawieszenie w tym wszytkie amortyzatory bmw nowe + spręzyny obnizajace przod, nowe klocki tarcze zaciski, nowe bębny kompletne, nowe drazki kierownicze + koncówki, maglownica ze wspomaganiem, bo tamta miała potężne luzy i nie było wspomagania. Nowe tuleje gumy itp. Cały układ wydechowy buzzer z kwasówki, nowa pompa paliwa. Blacharka jest okej zrobiłem cała podłogę , pospawana jak i również dołki w bagażniku zostału pospawane i zakonserwowane lakier jest w idealnym stanie. Środek obszyty czarną eko skóra podsufitka w rewelacyjnym stanie. Co do zdjęć to dodam niebawem duzo więcej z powodu awari telefonu.

Tu stan przed obniżeniem przodu jeszcze bez halogenów na soczewce , ale więcej fotek postaram się dodać w najbliższej chwili. A konkretne plany po zimie to BBS RS i gwint

mafia - 2011-09-26, 15:45

jakieś wykresy, coś fot i informacji o tych wałkach i innych cudach? a mosty to wkładali do borewicza.
lowczaspl - 2011-09-26, 16:08

mafia napisał/a:
jakieś wykresy, coś fot i informacji o tych wałkach i innych cudach? a mosty to wkładali do borewicza.

a co do borewicza to masz racje ;] ale nie wiem o co Ci chodzi i co do zdjęć reszty jak mówilem porobię moze jeszcze dziś bo ładna pogoda jest

Cypisek - 2011-09-27, 17:24

Jaki to jest ten wałek sportowy? Dolotowy czy wydechowy? słabo coś jak po wałkach i chipie jest lekko ponad serię....
lowczaspl - 2011-11-02, 20:08

i sie porobiło ;/ tydzien temu miałem mała krakse pogiełem przednia prawa felge wygiełem wachacz i delikatnie wstała mi podłoga.. teraz bawarka sobie troche pozimuje bo nie mam czasu na naprawde , co myślicie o tym żeby zapodać nowy lakier bo do wymiany mam przód prawy błotnik i do tego dochodzi jeszcze zderzak przód ;/ czy ktoś ma coś na garażu ? , problem jest jeszcze w tym że poszukuję mocowania od gumy do stabilizatora ponieważ pękło.. widziałem na allegro wiele takich emblematów ale wydaje mi się że szkoda na to kasy nie orientujecie się czy mogę to zamówić w intercarsie czy wgl można dostać tą cześć nową ?

TERAZ GARAŻ I BEATA MA WYJECHAĆ NA WIOSNE W NOWYM WCIELENIU ALE BEDE POTRZEBOWAL POMOCY , bo chce całą odmalować i poprawić conieco blacharke

niemrawy94 - 2011-11-02, 22:45

Szczerze współczuje i życzę szybkiego powrotu bo fajny projekcik się zapowiada.
:spoko: