|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Szpera z bmw e34 do bmw e30
voyfix - 2011-10-21, 06:52 Temat postu: Szpera z bmw e34 do bmw e30 Witam i przedstawiam moj problem
Jakiś czas temu udało mi się zdobyć szperę z bmw e34, S3.25
szpera pochodzi od silnika m30b35 bmw e34 przed liftem,szczupła nera.Używając wujka google przestudiowałem temat i ludzie mówią,że wszystko pasuje jeżeli dyfer jest z e34 do 90roku,śruby powinny być na górze dyfra i ogólne mocowanie jest takie same jak w e30,czyli wszystko pasuje ,należy zmienić jedynie na dekiel z e30 dużej glowy.U mnie był dyfer z compacta e36 323 duża głowa 3.07, czyli wyglądający jak duża głowa z e30.Chciałem zmienić dekiel na dekiel z tego dyfra ale natrafiłem na problem,otóż miejsce na czujnik prędkośći jest za blisko tarczy,która daje pomiar prędkośći
Uploaded with ImageShack.us
zaznaczyłem to miejsce na czerwono(zdjęcie nie jest mojego dekla jakby co)
i problem w tym,że to miejsce powinno być bardziej wypłukłe o jakiś 10mm
Chciałem więc się zapytać czy poprostu dekiel z compacta 323 jest jedynie podobny bo podchodzi do dyfra z e34 no ale jednak czujnik powinien być inaczej umiejscowiony,może dlatego ,że dyfer jest nowszy i dlatego zapytam czy z dużej głowy e30 dekiel podejdzie,wiem,że trochę namieszałem ,ale nie chcę tracić nadziei ,bo wiadome jak się jeździ autem ze szperą a jak autem bez w szczególnośći R6 mimo wszystko proszę o pomoc
WI$NIA - 2011-10-21, 08:24
Dekiel od dużej głowy od e30 podejdzie bez problemu. A spróbuj zdobyć sam czujnik prędkości z e30 i podmienić. Możliwe, że różnią się długością i stąd problem.
Pozdrawiam
voyfix - 2011-10-21, 09:26
Właśnie czujnik nic nie zmieni,dekiel z 34 jest bardziej wypłukły,ze względu na to,że tarcza od pomiaru prędkości wystaje jakieś 4-5mm nad dyfer(jeżeli dekiel jest zdjęty)Muszę poszukać dekla z e30
[ Dodano: 2011-10-21, 19:15 ]
Już ogarnąłem temat,mam dekiel z e30 dużej głowy,jutro składam to w całośc
|
|