BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - e30 spryskiwacze problem

pudzian - 2011-12-27, 19:26
Temat postu: e30 spryskiwacze problem
witam panowie mam problem a mianowicie pompka daje cisnienie plyn idzie do tego zaworka trojnika ale zniego nie idzie na prawy i lewy spryskiwacz tylko tymi malymi dziurkami dwiema sika ma ktos jakis pomysl dlaczego ?wczesnej mialem zwykly trojnik i dawalo ladnie ale plyn sie cofal i chcialem zeby wszysko bylo ok zakupilem ten zaworek a tu lipa ;/ :)
MasterTM - 2011-12-28, 11:45

Może trójnik jest zapchany. Spróbuj go przeczyścić. Najlepsza do tego będzie szpilka ;)
Dantte26 - 2011-12-29, 17:00

miałem u siebie oryginalne oddzielne zaworki i trójniki...jeden z tych zaworków zaczął przeciekać bocznymi otworkami tak jak opisujesz u siebie...z tego co zauważyłem zaworki dostają po d :cenzura: pie od tanich i kiepskich jakości płynów do spryskiwaczy...być może u ciebie ciężko go przepchnąć bo jest nowy nie ruszany...sprawdź czy działa np. za pomocą nożnej pompki do kół po zdjęciu końcówki...sprawdź też same podłączenie owego trójnika z zaworkiem...będzie sprawnie działał tylko w jednym kierunku...może jest na odwrót...popatrz dokładnie...a jeżeli nie to udrożnij spryskiwacze...może są przytkane jakimś syfem...