BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - super eta...no więc

Anonymous - 2005-03-23, 18:53
Temat postu: super eta...no więc
witam wszystkich i to pytanie kieruje do tych którzy robili coś takiego...chodzi o to ......co dokładnie zmienić w super ecie żeby zwiększyć moc...wiem że jest pełno tego typu tematów na forum ale one są troche porozrzucane także ciężko jest dotrzeć do konkretów. z tego co wyczytałem to można do starej ety wsadzic góre od 2.0 a do nowej od 2.5....czy da to coś ?....a jak jest z tym smarowaniem wałka ?...fajnie by było żeby ktos to wszystko opisał w tym temacie..i każdy by wiedział o co chodzi bez potrzeby szukania przez kilka godzin w innych tematach...bo wiadomo że są takie sprawy opisane w tuningu mechanicznym ale tez niedokończone...pozdro...
loko - 2005-03-24, 18:19

poczytaj moje posty... a co do zmiany góry to supreta i tak ma głowicę taką jak w 2,5 więc nie ma po co jej zmieniać...
center - 2005-03-24, 19:10

najlepiej caly tuning mechaniczny przejrzyj, duzo tego nie ma...
specow od takiego tuningu u nas pod dostatkiem wiec pytac podejrzewam moze smialo... 8)

Anonymous - 2005-03-25, 22:59

no tak loko.....spoko....masz troche tych postów musze przyznać i żeby je wszystkie przeczytać to troche czasu musze poświecić....ale spoko uda mi sie.. :wink: a tak pozatym to szukałem tego numeru głowicy...napisałeś że między 3 a 4 wtryskiem...spoko..tylko jak ja tam ręke włoże...musze kolektory odkręcać.?..odpisz jak to zrobić.....a wogóle powiedzmy jeśli mam tą głowice 885..to jak włoże wałek od 2.5 i podwójne spręzynki i smarowanie poprawić..3 dodatkowe otwory..i to ma mi dac prawie 30 koni..bo zz twoich postów wynika że ta...więc jak to jest..?...pozdro :wink:
loko - 2005-03-26, 10:24

jak tam rękę wciśniesz to na ściance głowicy namacasz takie zgrubienie i to będzie numer...i wtedy już będziesz wiedział jak i gdzie patrzeć :) chyba że jesteś dobry na dotyk i wyczujesz czy 3 ostatnie cyfry to 200 czy 885... to w sumie nie trudne...

a co do tych zmian to ja wałka nie tykałem i mi wskoczyło +30KM... gdybym go zrobił to podejrzewam że byłoby między 170 a 180...