| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - ZDROWE M40 jeszcze jest !!!
Łukasz - 2005-03-24, 16:19 Temat postu: ZDROWE M40 jeszcze jest !!! Pochwalić się bym kciał
Otóż moje biedne M40, które ja całkiem lubię, na które inni psioczą zostało sprawdzone pod względem stopnia sprężania i wynosi on 11, czyli rewelka, różnica między największym , a najmniejszym wynosi maksymalnie 0,5 bara, a dopuszczalne jest 1,5. Czyli silnik mój, mimo 225 tys km. przebiegu niewiele pod tym względem odbiega jak rzeknoł mechanik od danych fabrycznych.....Oczywiście wałek leciutko cyka, ale leciusieńko i kręci mi sie motor do 6250 tys. obr./min, i nie czuję strat mocy żadnych....Chciałbym go jeszcze sprawdzić na hamowni, aby zobaczyć ile ma KM aktualnie i ile momentu obrotowego.....Nie na Gtechu - na hamowni - tam bym miał wiarygodne dane....
Koniec końców jestem zadowolniony z tego wstręciucha M40taka
Chyba go odelżę trochę i pościgam się z tym wypasionym Baurowym IS-em
Pozdro
Baur - 2005-03-24, 16:24
Łukasz, nie stopinia sprężania, tylko ciśnienia na cylindrze. U Ciebie jest 11. Pociesze Cie że w moim m40 po 175 tys, które to właśnie wyjołem spod maski, było 13,6 na najgorszym cylindrze, i na zimnym silniku. rzeczywiście dobre wyniki, bo dół tego silnika jest naprawde bardzo dobry i trwały.
A co do mojego is-a, to kto powiedział że on jest wypasiony ? całkowita seria, w planach chip. mam prawo miec własne, obiektywne zdanie na tematy silników BMW. Zerknij poniżej... Pozdro Łukasz !!
Łukasz - 2005-03-24, 16:58
Oczywiście Baur racja z pomyłką - myślałem skrótowo, a w ogóle to piszę z roboty i co chwila coś wyskakuje
W każdym razie raczej zadowolony jestem z tych wyników....
Ależ z tym wypasionym to żart, przecież wiesz. A co do obiektywnego zdania to pewnie - szanuję je jak najbardziej i nie podważam 8)
A Twojemu is - owi przecież kibicuję, więc jest ok. Mimo wszystko dzięki za komentarz, pozdrawiam.
|
|