BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - żarówki od wlancznika swiatel jak wymienic

pudzian - 2005-03-24, 20:35
Temat postu: żarówki od wlancznika swiatel jak wymienic
tak jak w temacie jak wymienic zaróweczki w włonczniku swiatel w e30 jak sie wyciaga ten wloncznik :roll: i ile jest tam zarówek pozdro :wink:
duchX - 2005-03-24, 20:43

jesli chodzi ci o podswietlanie zmiany swiatle i od przeciwmgielnych to tam jest jedna zaroweczka i trzeba sciagnac oslone pod kierownica i tam od spodu juz ja powinienes znalezc
pudzian - 2005-03-24, 20:51

aha no mam nadzieje ze dam rade jutro bede wynienial w zegarach to i tam odrazu bym wmienil :wink: a jeszcze takie pytanko te zarowki swieca sie non stop przy wlonczonym zaplonie nie musza byc swiatla wlonczone dzieki pozdro jutro napisze czy zrobilem pozdro :P
nokerman - 2005-03-25, 06:33

pudzian napisa³/a:
a jeszcze takie pytanko te zarowki swieca sie non stop przy wlonczonym zaplonie nie musza byc swiatla wlonczone

TAK świecą się zawsze jak jest uruchomiony silnik bez włączania świateł

pudzian - 2005-03-25, 10:42

noi juz wymienione i w zegarach i przy wlonczniku od swiatel :wink: latwo poszlo myslsalem ze bedzie gorzej a tu wyjolem sobie jakis wloncznik ten co jest obok wloncznika swiatla i poszlo dzieki pozdro :twisted:
KotSylwester - 2006-02-21, 08:29

To może ja troszkę odświeżę temat:

Jakie żaróweczki są do deski rozdzielczej? Mam na myśli w przełącznikach, zegarach, popielniczce? Modyfikuje po przeczytaniu postów poniżej.

Wklejam pare fotek .

FOTO NR.1:To są żaróki do zegarów, mają mieć 3W ( W3W )

FOTO NR.2: 1,2W są właśnie do pokręteł, popielniczki itp. średnica 5mm

FOTO NR.3: Te są chyba do guzików itp i do zegarów do podświetlenia tego co się wyświetla, np. kierunkowskazy, symbol świateł długich itp? Czy mi się wydaje? Kolor cokołu chyba nie zależy od mocy - te są firmy OSRAM a to "ich" kolor.

Są 1,2W lub 2W zależnie od miejsca użycia.

Jak info są poprawne to może do niezbędnika?

Marcin - 2006-02-21, 08:50

Wszystko dobrze Kocie tyle, ze te pierwsze, najwieksze powinny byc 3W.

A te ostatnie to uzywasz dwoch rodzajow - 1.2W oraz 2W w zaleznosci od kontrolki. Ja 2W uzylem takze do podswietlenia zegraka i jest zdecydowanie lepiej.

center - 2006-02-21, 08:59

dokladnie tak jak mowi Mcinek, 3W max do zegarow(pozniej zaczyna sie topic ten pomaranczowy odblysnik, w niektorych przypadkach, np moim), a te do podswietlania wszystkich pokretel, 1.2, a pytanie mam skad wziales te pomaranczowe na dole? sa do dostania w elektronicznych te koncowki na nie??
KotSylwester - 2006-02-21, 09:03

Ależ proszę , cena 3,5zł za 10sztuk :)

http://www.allegro.pl/ite..._12v_1_12w.html

Marcin - 2006-02-21, 09:07

Center takie zarowki sa w kazdym dobrym sklepie motoryzacyjnym.
center - 2006-02-21, 17:02

no wlasnie wiem ze zarowki sa, ale ostatnio jak bylem to nie bylo tych podkladek pomaranczowych...
a mi sie 1 nadlamala, nie bede kupowal specjalnie 10...
wyjme i pochodze po sklepach, moze znajde...dzieki..