|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - nie tankuje LPG
ogolny - 2012-02-06, 17:20 Temat postu: nie tankuje LPG Wróciłem z trasy ,wjeżdżam na stacje - mówię do pełna, pan na to że nie da rady wybija. Pojechałem na drugą to samo. Dzisiaj wstawiłem auto na hale w pracy -może coś odmrozi. Poskakałem po rytli -myślę jakby czasem pływak się zawiesił.
Prosto z hali na najbliższą stacje i nadal nie tankuje, już wyjeździłem wszystko LPG i na kolejnej stacji nadal nic
Czyżby zawiesił się wielozawór?
Cypisek - 2012-02-06, 18:17
Wielozawór stoi.
Vindevil - 2012-02-06, 19:47
Nie tak łatwo odmrozić jak zamarznie
beryl - 2012-02-06, 21:41
Czasami wodę leją zamiast gazu. Wstaw w ciepłe miejsce >0
misza - 2012-02-06, 21:44
Uderzenie młotka czasem pomaga - przetestowane.
pozdro
SlawekCh - 2012-02-07, 14:57
Niestety taka temperatura nie stwarza zbyt dobrych warunków do tankowania lpg.
ogolny - 2012-02-07, 16:06
Wyjąłem wielozawór, zawiesił się zawór od pływaka. Zatankowane
Przy kolejnym tankowaniu zobaczymy czy się zawiesi czy nie.
Vindevil - 2012-02-07, 16:23
Kilka dni temu też chciałem zatankować LPG , tyle że ja odwiedziłem kilka stacji i na każdej była awaria ?!? . Dopiero czwarta (BP) dała redę. Pytam tankowacza co i jak - odpowiedział tylko , że jak woda w gazie to dystrybutor zamrożony. Więc wniosek jeden - zaobserwować gdzie nie zamarzło w czasie mrozów i tych tankenów się trzymać.
makkus - 2012-02-07, 22:41
co do wody to może i raz, a dwa...to chodzi też o ciśnienie na pompie...jak były mrozy po -25*C to kilka stacji w okolicy było za dnia zamkniętych, bo nikt nie będzie tankował zbiornika przez pół godziny, zbyt małe ciśnienie i gaz nie chciał się przemieszczać
teraz też zdarzają się zamknięte stacje, (-10 w dzień)ale późną nocą...jak temp. zjeżdża w dół...także lepiej za dnia podjechać, niż w nocy szukać czynnego dystrybutora
Vindevil - 2012-02-08, 15:38
Nie mogę się zgodzić z tą pompą. Pompa to pompa - ma cisnąć. Jak nie szczelna to inna sprawa, ale do objętości gazu w różnej temperaturze się zgodzę.
Ogólnie sprzęt jest wyeksploatowany a serwisowi trzeba zapłacić.....
|
|