|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - [E36] Dokładka klimatyzacji do Compact-a
PeterHarder - 2012-02-29, 00:36 Temat postu: [E36] Dokładka klimatyzacji do Compact-a Witam serdecznie,
Przejrzałem forum ale nie spotkałem się z problemem który dotyczy mojego modelu.
Posiadam E36 Compact 323 Ti i próbuję od dłuższego czasu dołożyć klimatyzację i spotkałem się z dwoma możliwościami
1) dokładka klimy z modelu 323 Ti Compact - sedan/coupe/cabrio mają wszystko inaczej poprowadzone ponieważ konsola jest inna
2) dokładana klimatyzacja która była opcją w BMW kiedy ktoś kupił auto bez klimy i potem postanowił ją dołożyć a wygląda to mniej więcej tak:
http://moto.allegro.pl/bm...2116377999.html
Z tego co wiem opcja nr1 jest o tyle problemowa, że trzeba wszytko rozebrać, łącznie z deską rozdzielczą i całym przodem natomiast opcja NR2 jest mniej inwazyjna i nie jest potrzebne zdejmowanie deski rozdzielczej.
Największym problemem jest znalezienie klimatyzacji do Compacta bo na allegro i innych portalach występują głownie do sedana/coupe/cabrio.
Bardzo bym prosił o pomoc w tym temacie bo już mi ręce opadają i nie wiem co zrobić....
maciek3er - 2012-02-29, 07:53
od sedana/coupe mozesze zaudoptowac tylko to pod maska i to w dodatku z 6-cio cylindrówki
4-ro cylindrówki maja inny wentylato, sprezarke z podstawa i przewody od sprezarki do nagrzewnicy oraz od sprezarki do chlodnicy
jak napisales compact ma inne deske, przez to nagrzewnice, klima w compactie jest jednostrefowa, a w sedanie np dwustrefowa
klima w 323ti jest poskadana z czesci klimy z 328 i 318ti
argument za opcja nr 1 jest taki, jesli cos padnie w opcji nr 2 to powodzenia w kupowaniu czesci
|
|