|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
TECHNICZNE - Czujnik poziomu paliwa e36
dylara - 2012-03-14, 22:15 Temat postu: Czujnik poziomu paliwa e36 Panowie, potrzebuję waszej pomocy, moje e36 utknęło w warsztacie, do wymiany ponoć jest coś takiego : http://zapodaj.net/images/2c08d602c253.jpg - dowiedziałem się że to ma być czujnik poziomu paliwa, i potrzebne tam są chyba jakieś króćce, pompa paliwa działa, wiecie czego tam może brakować? co dokupić żeby auto ruszyć?
jak kupowałem samochód to chodził tylko na gazie, ale mi to nie jest potrzebne, i chcę jeździć na benzynie, chłopaczek dał mi jakiś przewodzik ale ja na mechanice się totalnie nie znam i chyba tylko wy-forumowicze możecie pomóc mi wyciągnąć ten samochód na ulice
szwangru2 - 2012-03-15, 00:20
Jak poprawisz link to może ktoś odpowie.
Dantte26 - 2012-03-15, 07:35
dylara,
dokładnie kolego...zapodaj działającą fotę...bo z tego co napisałeś nie wiele można wywnioskować...jeśli chodzi o czujnik poziomu paliwa, to może go wogóle nie być by autko śmigało...co do wspomnianego króćca to jedyne co przychodzi mi do głowy (i może być sprawcą awarii to uszkodzony łącznik pompy paliwa z koszem pompy pod które to podpinasz węże paliwowe...łącznik ten to rurka z tworzywa zakończona dwoma jakby grzybkami z gumowymi uszczelniaczami wewnątrz...
dylara - 2012-03-15, 08:45
Część którą mam wygląda tak, i wiem że nie potrzebuję pompy bo pompę mam sprawną, potrzebuję czujnika poziomu paliwa z pływakiem no i chyba te króćce , czuję się bezradny
Dantte26 - 2012-03-15, 08:56
chodzi w takim razie o potocznie nazywany koszyk pompy paliwa czyli cały ten plastikowy element z wyjątkiem walcowatego elementu tzn. pompki...najrozsądniej i tak chyba zakupić kompletny używany kosz z pompą i montować całość...pompę jeśli masz sprawną zawsze możesz pogonić lub zostawić na zapas...a warto moim zdaniem mieć taką na stanie...
dylara - 2012-03-15, 15:22
ok, to kupie caly koszyk z pompa, ale jeszcze jedno pytanie, tam ponoc brakowalo jakiegos krućca, to chyba jest jakis przewodzik, gdzie to ma sie znajdywac i czy zawsze dostane takie cos z koszykiem i pompa? co mam powiedziec dla sprzedawcy zeby mi dal to co mi jest potrzebne? bo mi sie wydaje ze sam koszyk nie jest przyczyna tego ze po prostu silnik nie dostaje paliwa z baku
Cypisek - 2012-03-15, 15:42
Jeżeli kupisz kompletny koszyk z pompą to wszystko tam będzie. Do całego zestawu pompy dochodzi tylko gumowy wężyk z opaską. Sam koszyk tak jak napisałeś nie jest przyczyną. Jest tam taki bezbarwny wężyk, nie widać go na tej fotce, mógł np pęknąć przez co paliwo zamiast płynąć do silnika to rozlewa się po zbiorniku.
Zrób tak jak Dantte26 napisał. Kup cały koszyk z pompą, będziesz miał na zapas.
|
|